Stalno se debljala i trpjela bolove, a onda je otkrila da ima ogromnu cistu na jajniku

Radiosarajevo.ba
Stalno se debljala i trpjela bolove, a onda je otkrila da ima ogromnu cistu na jajniku
Mjesecima se Kayla Rahn borila s bolovima u stomaku, osjećajem napuhanosti i kratkoćom daha. Također je i neprestano dobivala na težini. Ljudi su je pitali je li trudna - čak i s blizancima, i kad joj je termin.

"Znala sam im govoriti da ću ih nazvati Taco Bell", rekla je 30-godišnjakinja za The Washington Post o šalama koje je govorila kao odgovor na neugodna pitanja o trudnoći.

Tek nedavno je doznala što se stvarno događa: cista veličine lubenice je rasla u njezinu jajniku i "gnječila" druge organe - potencijalno opasna situacija, rekli su njezini doktori.

Kayla je krajem maja išla na operaciju uklanjanja jajnika i ciste teške oko 22 kilograma! 

Jackson bolnica u Montgomeryju u Alabami u jednom novinskom članku ove sedmcie su saopćili da je Rahn imala benigni cistični tumor u jajniku.

Nakon operacije, Kayla je nekoliko dana bili na intezivnoj njezi jer su joj se organi, koji su bili nagnječeni u stomaku, počeli vraćati na mjesto.

Od kada je uklonjena, Kayla je izgubila 34 kilograma, a njezin je hirurg rekao da je "sretan jer su stvari za nju dobro prošle".  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije