Šta vaš stolić za kafu govori o vama

Radiosarajevo.ba
Šta vaš stolić za kafu govori o vama
Stolić za kafu predstavlja jednu od centralnih stvari u vašem domu.

Gosti sjede oko njega, vi se udobno smjestite u njegovoj blizini da gledate TV, a ponekad ga iskoristite i za to da na njemu poslužite ručak.

No, da li ste znali da način na koji ga ukrašavate i stvari koje držite na njemu govore mnogo toga o vašoj ličnosti? Pogledajte šta vaš stolić za kafu ustvari govori o vama:

Ako je prekriven knjigama i časopisima

Vi većinu vremena provodite čitajući i pričajući o knjigama, bilo da su u pitanju neke nove ili vaše omiljene. Osim toga vi ste i osoba koja prati trendove. Knjige i časopisi na vašem stoliću za kafu uvijek su povod za razgovor.

Ako na njemu ima mnogo svjećica ili biljki

To znači da ste vi najmirniji kada je oko vas sve udobno i svježe. Želite da vaš dom bude oaza mira i vaš stolić za kafu to i pokazuje. Uredan je (ali ne pretjerujete s tim), a mirisne svjećice i sukulenti su na umjetnički način složeni na stoliću.

Ako sa njega nikad ne mičete poštu

Imate mnogo drugih briga i ne stižete pregledavati poštu svaki dan tako da se ona nagomilava na stoliću ili na polici ispod njega. Mnogo radite, stalno negdje jurite, ali jednom ćete naći vrijeme da sjednete za svoj stolić i pregledate svu tu poštu.

Ako je prekriven nakitom

To odražava vašu bogatu ličnost i govori da volite skupljati stvari. Vaš stolić za kafu je u skladu sa vašom ličnošću, svaka drangulijica predstavlja jedan dio vas i vi to ne biste mijenjali ni za šta na ovom svijetu.

Ako je uvijek uredan

Vi ste minimalista i perfekcionista i vjerujete da sve u vašem domu ima svoje mjesto. Vaš besprijekorno uredan i organizovan stolić za kafu divno povezuje sobu u jednu cjelinu i vi ste uvijek spremni da dočekate goste, čak i one nenajavljene.

Ako je stalno neuredan

Vi ste kreativna osoba koja stalno radi na nekim projektima i doživljava avanture. Na kraju dana zaista nemate vremena da se brinete oko toga da li na vašem stoliću ima prašine ili mrvica ili da li su sve stvari na njemu uredno složene. Umjesto toga vi se radije fokusirate na druge, zanimljivije stvari.

Ako je gore uredan, a ispod neuredan

To znači da volite da vaš dom izgleda udobno, ali i da se vidi da u njemu neko živi. Dovoljno ste organizovani, ali ne previše – baš kao i vaš stolić za kafu. On je uvijek spreman da na njega stavite piće i kolače, ali nikad nije savršen i vama se to baš sviđa.

Ako koristite podmetače

Vi ste osoba koja planira i mnogo razmišlja o budućnosti. Ponosite se time što vodite računa o svojim stvarima i sve smatrate ulaganjem. Ne želite da se na vašem stoliću pojave otisci od vode, više volite da budete odgovorni i poštedite sami sebe mukotrpnog čišćenja tih fleka koje se često ne daju ni ukloniti.

Ako nikad ne koristite podmetače

To ne znači da vama nije stalo već ste jednostavno spontaniji i voljni da rizikujete. Radije ćete problem rješavati kada se pojavi nego da ga spriječite. Živite u sadašnjosti, za ovaj trenutak i vaš stolić za kafu to definitivno i pokazuje, piše kucica.net

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije