Vanitas / Šta ste prvo vidjeli na slici? Odgovor će vam otkriti tajne vaše podsvijesti

11. 01. 2020. u 20:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U umjetnosti postoji jedinstven žanr pod nazivom “vanitas” osmišljen kako bi podsjećao na prolaznost života. Motive je moguće naći u mrtvoj prirodi i beletristici. Motivi vanitasa imaju za cilj ukazati na prazninu zemaljskog života, i pozvati na razmišljanje o preostalim vrijednostima.

Takve slike, piše Atma, često koriste psiholozi kako bi razotkrili skrivene aspekte ljudske podsvijesti. Bitno je fiksirati onaj odraz koji ste primijetili kao prvi.

Podsvijest može skrivati toliko puno o nama. Kako bi saznali više o sebi, stvaraju se ovakvi testovi. Oni pomažu određivanju trenutnog psihološkog stanja čovjeka, određenih osobina ličnosti i načina našeg opažanja svijeta. Pomoću ovakvih testova saznajemo dosta, ne samo o sebi, već i o drugima.

Danas vam predlažemo da pogledate ovaj zanimljiv test iluziju. Pogledajte ovu sliku. Što ste na njoj prvo uočili?

Odgovor, koji označava vaš izbor, pronaći ćete ispod slike:

Lubanja ili žena? - undefined

Foto: Atma.hr: Lubanja ili žena?

Ako ste ugledali lubanju:

Unatoč zastrašujućem obliku, lubanja simbolizira snagu.

Spremni ste za nove izazove i pobjede.

U isto vrijeme ste vrlo svjesni prolaznosti života i znate da svemu dolazi kraj.

Ne fokusirate se na materijalno, za vas je bitan sam put, a ne rezultat.

Baš zbog toga vama sve ide dobro. Puno ćete postići, ako ne skrenete s ovog puta.

Ako ste ugledali ženu:

Žena spuštene glave simbolizira umor. Vjerojatno ste pomalo zbunjeni, i ne znate što raditi dalje. Odmorite se, po mogućnosti ostavite neriješene stvari sa strane.

Sada niste u najpovoljnijoj situaciji da ih rješavate. Ne bi bilo loše promijeniti sredinu, barem na nekoliko dana, i prikupiti snagu.

Vjerojatno pored vas postoji osoba koja vam oduzima energiju. Napravite selekciju među onima koji vas okružuju, ne bojte se rastanka s ljudima s kojima ne postoji kvalitetan odnos.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA