Šta ste prvo ugledali - muškarca ili ženu: Test koji otkriva strane vaše ličnosti

Radiosarajevo.ba
Šta ste prvo ugledali - muškarca ili ženu: Test koji otkriva strane vaše ličnosti
Foto: Twitter / Test ličnosti

Vjerovatno ste čuli da se za nekog kaže da ima muški, a neko ženski mozak. Ovaj jednostavan trik u nastavku će vam otkriti kakav je vaš mozak, a to nema veze da li ste muškog ili ženskog pola.

Zadatak je lak - pogledajte crtež i recite šta ste prvo ugledli.

Ako ste prvo vidjeli ženu, lijeva strana mozga je dominantnija. Vi uvijek prikupite sve činjenice prije nego što dođete do bilo kakvog zaključka. To je vrlo fleksibilan i slobodan način razmišljanja, jer kada imate sve činjenice, to vam omogućava da sagledate situaciju iz svih uglova. Vrlo ste kreativni i umijete da se suočite da situacijama koje se trenutno mijenjaj. Brz vrtlog misli vas ne sprječava da donosite precizne zaključke, piše zena.blic.rs.

Ako ste prvo ugledali muškarca, desna strana mozga je dominantnija. Kada razmišljate o nečemu, prvo donosite zaključak, a zatim pronalazite razloge koji potkrepljuju vaš zaključak. Non stop ste u potrazi za informacijama pa u poređenju sa drugima, veoma ste brzi u razmišljanju. Pored toga, vaš način razmišljanja je sjajan jer ste u mogućnosti da sagledate starije informacije koje ne vode nužno do bržih zaključaka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije