Šta horoskop kaže kakvi ćete biti roditelji?

Radiosarajevo.ba
Šta horoskop kaže kakvi ćete biti roditelji?
Arhiv / Ilustracija
Biti roditelj je najvažniji posao koji obavljate. Uz to on traje cijeli život.

Kako se svijet mijenja, mijenjaju se i stilovi odgoja. A šta vaš astrološki znak ima "reći" na sve to, otkriva Yourtango.

Ovan 

Vi ste ambiciozni, neovisni i snažni. Pomalo radoholičari, no ne dopuštate da to smeta vašem odnosu sa djecom. Vi podržavate svoju djecu i cijenite njihove izbore. No, Ovnovi su dosta kompetitivni, zbog čega i djeca mogu povući takvu crtu.

BiK

Bik voli da je sve po rasporedu, stabilan je, uvijek tu za porodicu... No, oni znaju i pomalo ugušiti svoju djecu. stoga bi trebali malo popustiti da djeca mogu osjetiti i slobodu.

Blizanci

Blizanci su trendi, zainteresirani za nove tehnologije, novu modu. Zabavni, čine učenje zabavnim za djecu, a oni uživaju u njihovoj veselosti. No, problem je što Blizanci imaju problem sa postavljanjem granica, pa djeca čine što požele.

Rak

Rakovi imaju jak materinski instinkt, oni su prirodni njegovatelji i brinu o drugima, pomažu sa zadaćom, kuhaju, slušaju ih... Stoga znaju biti i previše upleteni u njihov život, a kada bude vrijeme da dijete ode iz gnijezda, to će donijeti veliku muku roditeljima.

Lav 

Lavovi su najenergičniji od svih, te su i super zabavni svojoj djeci. Lavovi vole razmaziti djecu i ponosni su na njihov svaki uspjeh. Nažalost, oni i mnogo očekuju od djece, pa bi trebali malo odahnuti i pustiti djecu da se sami izbore sa problemima.

Djevica

Djevice su vrlo organizirane, uvijek u potrazi za znanjem, ali i malo opsjednuti čistoćom. Usaditi će osjećaj za dobro i zlo u djetetu. Jako im je potreban red, zbog čega nekada djeca ispaštaju.

Vaga

Vage su totalno opuštene i ne brinu za male stvari. Dopuštaju djeci prostor da čine greške i uče iz njih. Vole ih voditi u muzeje, na predstave, koncerte... U jednom trenutku vole razmaziti djecu, a u drugom su jako strogi.

Škorpija

Škorpije su opasne. Traže pažnju, autoritativne i dominantne su. Ne zanima ih šta drugi misle i njihovim roditeljskim vještinama. Ponekad su i kontrol freakovi. Bilo bi dobro da malo popuste djecu da sami uče iz svojih grešaka.

Strijelac

Strijelci vole putovati, riskiraju i često upoznaju nove ljude i stvari. Vrlo su pametni, uzbuđeni zbog novih stvari, dosta nestrpljivi i nekad se osjećaju zarobljeno. Dopušteno vam je da uzmete malo vremena za sebe.

Jarac 

Jarčevi su glavni u porodici, oni su stijena. Oni će učiniti sve da zadrže porodicu i uvijek će se boriti za djecu. Vrijedno rade, rješavaju probleme, nekad su previše ozbiljni pa zaboravljaju da je djeci potrebna i zabava.

Vodolija

Vodolije su živahne i neovisne. Oni su prijateljski nastrojeni prema djeci, i stoga ne znaju postaviti granice. Njihov prioritet su djeca.

Ribe

Ribe su rođeni njegovatelji i lojalni su porodici. Kreativni su i žele pomoći djeci da razviju tu umjetničku crtu. Ribe su jako emotivne i osjećajne, ali imaju i pasivno-agresivne tendencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije