Šta balkanska proročica Kleopatra predviđa za 2017. godinu

Radiosarajevo.ba
Šta balkanska proročica Kleopatra predviđa za 2017. godinu
Čuvena balkanska proročica Kleopatra u razgovoru za "Dnevni avaz" ističe kako je 2016. bila teška svima, pa i njoj, ali ona ne vjeruje da će 2017. godina biti mnogo bolja.

Ratovi će i dalje obilježiti dešavanja u svijetu, teroristički napadi, također, a što se tiče Bosne i Hercegovine, očekuje mnogo protesta i bunta nezadovoljnih.

Kijametski dani

"Bit će i previše protesta. Narod je gladan i zbunjen i potpuno dezorijentiran i ne vidi se izlaz. Ovo su nam došli kijametski dani".

Hoće li ijedan premijer, ministar podnijeti ostavku?

"Podnosit će ostavke sigurno. Bit će i smijenjenih, ali to je najmanje važno. Važno je to što niko ništa neće preduzimati, jer je BiH u lošoj situaciji, gdje jedni drugima prkose. Republika Srpska prkosi Federaciji, Federacija uzvraća, a i Hrvati hoće nešto iz svega da ućare".

Hoće li stvarni kriminalci zaista početi odgovarati za pljačku naroda i države?

"Me ne, to se neće desiti za još jedan milenij! Pojedinci da, ali da će svi, ne."

Šta nas očekuje na ekonomskom planu?

" Očekuje nas slom, krah!"

Hoće li se povećati penzije?

"Povećat će se penzije malo, da se narodu samo “zamažu oči”, ali to je sve nebitno u odnosu na poskupljenja koja slijede."

Hoće li se nogometna reprezentacija BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

" Trebala bi, jer ima dobre igrače. Ali su nedisciplinirani, ne poštuju karantin i dođu izmoreni od sponzoruša, krše pravila ponašanja i idu u kafane pa su nepripremljeni za utakmice. Inače, BiH ima dobru ekipu".

Hoće li Edin Džeko biti prvi strijelac italijanske lige?

"Pa on je već sada prvi strijelac. On je nešto najbolje što Bosna ima."

Hoće li BiH u 2017. godini učestvovati na Eurosongu?

"Neće."

Hoće li doći mir u Siriju?

"Neće."

Hoće li se Rusija i Amerika pomiriti?

"Uvjetno rečeno da, jer su Tramp i Putin slični politički, intelektualno, ali CIA to neće prihvatiti."

Tramp ne dolazi

Hoće li Donald Tramp (Trump) posjetiti Bosnu i Hercegovinu?

"Za vrijeme svog mandata će posjetiti Balkan. Ne vidim da će posjetiti Bosnu, ali će doći u posjetu supruginoj rodnoj Sloveniji".

Hoće li Evropska unija preživjeti?

" Raspast će se EU, pa ona se već raspala. Krenula je nizbrdo i to je gotovo, ali će uvijek ostati pet-šest zemalja zajedno. No, ovakva EU neće opstati. Tako, Bosanci, nemojte da se sekirate što niste u EU. Jer, bez obzira na to što je situacija u BiH sada takva, ja vidim da će razum pobijediti. Iako već predugo vladaju ratni profiteri, ima tu mnogo sposobnih i razumnih ljudi koji će povesti BiH ka boljim vremenima."

Dodik ne smije raditi što narod ne prihvata

Na pitanje hoće li Milorad Dodik raspisati referendum o otcjepljenju Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, Kleopatra kaže kako nije sigurna da li će to učiniti baš on, ali će do takvog referenduma sigurno doći.

"Treba sačekati. Ne pita se tu samo Dodik. On je predsjednik RS, ali ima ograničen mandat. To je pitanje čitave RS i srpskog naroda, jer ne smije Milorad Dodik da radi nešto što narod ne prihvata. Narod ga je izabrao, a ako ga je izabrao, onda narod to i hoće, to je opće poznato. I mimo proročanstva je jasno i vidljivo da će se referendum desiti, ali nisam baš sigurna da će Dodik to provesti."

Hoće li se smanjiti zagađenje zraka u Sarajevu i hoće li Sarajlije imati dovoljno vode?

"Pa, ko to koči kad ogromna voda leži na planinama oko Sarajeva? Pa na Palama se razbacuju i ne znaju šta će s njom. To je veliki grijeh. Treba tražiti rješenje na Palama i s vlastima RS. A Sarajevo je u kotlini i dugo se neće riješiti zagađenja", piše Avaz.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije