Srbijanska političarka odustala od materijalizma: Prodala sav svoj nakit, a ostavila je samo ovo

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanska političarka odustala od materijalizma: Prodala sav svoj nakit, a ostavila je samo ovo
Foto: Screenshot/Instagram / Ana Grozdanović

Članica odbora Socijalističke partije Srbije Ana Grozdanović odlučila je drastično promijeniti svoj imidž te podići svijest o tome koliko skupa i brendirana odjeća nije presudna za dobar stil.

Istaknula je da takvim oblačenjem doprinosimo okretanju materijalnim vrijednostima, dok prave vrijednosti padaju u drugi plan. Nije se zaustavila samo na odjeći pa je sada odlučila prodati sav svoj nakit.

Novac od prodaje donirala je u humanitarne svrhe. Sebi je ostavila samo jedan skupocjeni sat jer ga samo ima sedam osoba na svijetu. "Napravila sam veliku stvar. Sav vrijedan nakit pretvorila sam u novac i taj novac poklonila onima kojima je zaista potreban", navela je.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Dodala je kako je materijalne stvari više ne čine sretnom te da je svjesna kako će njen novac nekome puno pomoći. "Molim moćne ljude, ali i djevojke koje me prate i podržavaju, da učine isto, jer ćete se osjećati ljepše", napisala je na Instagramu.

Pohvalila se kako je sat koji je ostavila sebi došao iz Rusije. "Podsjeća me na posebne trenutke, događaje i ljude", poručila je Grozdanović, koja je nešto ranije u intervjuu za Mondo najavila ovakav potez.

Tada je rekla kako su ljudi postali robovi brendova te da je to jako tužno. "Kao žena čijem se oblačenju nerijetko mnogi oduševe, želim dići glas za prestanak kupovine skupocjenih brendova", rekla je Ana.  

Tvrdila je u intervjuu kako se prljaju prave vrijednosti te da je postalo moderno da se objavi na društvenim mrežama slika s brendiranom torbicom, naočalama i cipelama, piše Direktno.

"Zamolila bih javne osobe da manje ističu te nebitne stvari već da svoj utjecaj usmjere da društvo i generacije budu bolje, društvenije i ravnopravnije", kazala je. Dodala je i kako su joj roditelji brendiranu odjeću kupovali od malih nogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije