Šokantna ispovijest djevojke koja je tri minute bila klinički mrtva: Otkrila je nešto zastrašujuće

2
Radiosarajevo.ba
Šokantna ispovijest djevojke koja je tri minute bila klinički mrtva: Otkrila je nešto zastrašujuće
Foto: Pexels / Pacijent/Ilustracija

Jade je završila u bolnici u Wisconsinu nakon što ju je zadesila vrućina od 32 stepena Celzijusa, a visoka vlažnost činila je temperaturu "nepodnošljivom". Simptomi su uključivali mučninu, vrtoglavicu, suha usta i iscrpljenost. Hitno je prevezena u bolnicu gdje su je proglasili mrtvom na tri minute.

Oživljena je defibrilatorom i prošla kroz niz testova tokom četiri dana boravka u bolnici. Na TikToku je podijelila svoju priču, privukavši pažnju na svoje "čudne" događaje nakon incidenta, prenosi Indy100.

Jade, rođena s različitim srčanim poremećajima, vjeruje da vrućina izaziva epizode, a iskustvo smrti nije ih pogoršalo, ali smatra da su pridonijele onome što joj se dogodilo. Osim simptoma poput niske temperature i slabosti mišića, Jade je počela patiti od rušenja u nesvijest nakon incidenta, što nije iskusila prije. Također, naišla je na "čudne anomalije", uključujući prestanak rada satova koje nosi, kako tvrdi.

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

Vozači, oprez: I danas gužve na graničnim prijelazima, evo gdje se najduže čeka

"Prvo sam mislila da je ponovno toplotni udar, ali samo sam se onesvijestila i doktori vjeruju da je to zato što sam još uvijek toliko iscrpljena od svih tjeskoba skorog umiranja.

Ali, bila sam primljena u bolnicu nekoliko puta zbog toga i obavili su mi testove kao što je magnetna rezonansa i dodatne analize krvi, kao i pregled kod neurologa i dijagnosticirana mi je epilepsija", otkriva.

@jade.loves.crime

What we experience right before death #creepyfacts #truecrimetiktok #funfacts #freakaccident #crimejunkie

♬ original sound - Jade.Explains.Death

Jade ističe da je ovo iskustvo promijenilo njen odnos prema životu, ističući važnost brige o sebi i dublje cijenjenje života.

"Vjerujem da mi to govori da se život nastavlja nakon smrti. Osjećam se kao da sam u posebnom klubu i to me natjeralo da naučim kako se bolje brinuti o sebi, kao i da više cijenim život", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije