Snima se 'Top lista bez nadrealista'

Radiosarajevo.ba
Snima se 'Top lista bez nadrealista'

Tekst u cjelosti prenosimo sa satiričnog portala Njuz.net

Poznati muzičar i glumac Nele Karajlić najavio je da će uskoro u saradnji sa TV Prvom početi snimanje emisije „Top lista bez nadrealista“, koja će po imenu biti skoro potpuno ista kao i originalna Top lista nadrealista.

Gospodin Karajlić kaže kako je radni naziv emisije bio „Top lista nadrealiste“ ali da se od njega odustalo „jer se nije rimovalo.“

- Glavne uloge će tumačiti svi iz originalnog sastava, osim Đure, Fude, Šege, Minke, Dinke, Elvisa i možda još par glumaca. Samim tim će i na scenariju raditi svi koji su pisali kultne skečeve, osim ovih nekoliko koji se ipak neće pojaviti sada – izjavio je Nele Karajlić za Njuz i dodao da će se u seriji pojaviti još nekoliko smešnih Bosanaca koje je uspeo da pronađe „bez većih problema“.

- Najveći problem biće da poznate glumce Nikolu Koja, Vesnu Trivalić, Zorana Cvijanovića i ostale naučim bosanskom dijalektu, jer su sva istraživanja pokazala da je preko 40 odsto humora u originalnim epizodama činio bosanski govor – izjavio je Karajlić i dodao da će u seriju ući i neke fore koje nisu završile u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, koje su „podjednako dobre kao i one koje su ušle u šou“.

Prema informacijama koje smo dobili iz producentske kuće „Adrenalin“, serija će imati neuporedivo veći budžet od originalne emisije, jer je to „jedini način da se verodostojno prikaže duh nemaštine i krize koja je pratila većinu kultnih epizoda ovog serijala“.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije