Smak svijeta: Srbija ne ispunjava uslove

Radiosarajevo.ba
Smak svijeta: Srbija ne ispunjava uslove

Tekst bez izmjena prenosimo sa satiričnog portala Njuz.net.

BRISEL/NjUJORK, 17. decembar 2012, (Njuz) – Srbija ne ispunjava uslove za dobijanje datuma smaka sveta, zaključak je Saveta predsednika i premijera država članica Evropske unije i Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, saopšteno je kasno sinoć nakon zajedničkog sastanka.

U zaključku se navodi da je Srbija u proteklom periodu pokazala izvestan napredak, ali da taj napredak nije dovoljan da bi i Srbija dobila datum 21. 12. 2012. godine kao datum smaka sveta.

- Nesumnjivo je da je Srbija tokom 2012. godine pokazala značajan napredak. Međutim, poslednji događaji u decembru pokazali su da je Srbija još krhka i da je manje prirodne kataklizme poput snega mogu paralisati. U takvim okolnostima, Evropska unija i Ujedinjene nacije ne mogu dozvoliti izlaganje Srbije smaku sveta, kako zbog nje same tako i zbog sveta u celini – stoji u zvaničnom dokumentu.

Ipak, Srbija je pozvana da nastavi u pravcu kojim je krenula, a države EU i UN-a su poslale jasnu poruku spremnosti da Srbiju ohrabre i pomognu na tom putu nastavka potrebnih reformi kako bi prvom sledećom prilikom dobila datum smaka sveta.

Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, izjavio je da je u slučaju Srbije načinjena velika nepravda ovom odlukom i da će on zakazati debatu o datumu Smaka sveta za april naredne godine, ukoliko uslovi to budu dozvoljavali.

Napomena: Njuz.net je satirični portal koji objavljuje vijesti isključivo šaljivog karaktera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije