Slučaj kanibalizma iz ovog Zoo vrta šokirao mnoge: "Jedan jede drugoga"

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj kanibalizma iz ovog Zoo vrta šokirao mnoge: "Jedan jede drugoga"
Foto: Instagram / Zmije u Zoo vrtu

Zapanjujuća scena kanibalizma dogodila se u rezervatu za divlje životinje Australije (AVC) "Piccaninni Plains Vildlife Sanctuari" kada je crnoglavi piton jeo drugog pripadnika svoje vrste.

Prizor jednog crnoglavog pitona koji guta drugog nije baš ono šta je Nik Stok, direktor utočišta u rezervatu za divlje životinje Australije (AVC) "Piccaninni Plains Vildlife Sanctuari", očekivao da vidi tog dana.

U stvari, tek kada se približio zmijskoj gozbi koju je primjetio, shvatio je da je svjedok slučaja kanibalizma – veći crnoglavi piton se stisnuo okolo i jeo manju crnu glavu.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

"Na moju sreću, ali ne baš na sreću za pitona koji je konzumiran, prošlo je oko 15 minuta od kada sam prvi put vidio početno stezanje do pitona koji je završio svoj obrok i vratio se u svoju jazbinu koja je bila samo oko 3 metra daleko", rekao je Stock, opisujući događaj.

Nije neobično pronaći crnoglavog pitona kako žvaće drugu zmiju, gmizavci su primarna komponenta njihove ishrane, a Stock je ranije vidio pitona kako jede druge zmije.

"Ranije sam bio svjedok kako crnoglavi pitoni jedu istočnosmeđu zmiju i monitor sa žutim pjegama, međutim, ovo je bio prvi put da sam bio svjedok kako crnoglavi piton jede drugog crnoglavog pitona", rekao je, prenosi IflScience.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije