Slavni 'šaptač psima' oslobođen optužbi za zlostavljanje životinja

Radiosarajevo.ba
Slavni 'šaptač psima' oslobođen optužbi za zlostavljanje životinja

Cezar Milan, svjetski poznati "šaptač psima", poznat po metodama odgoja i dresiranja pasa, oslobođen je optužbi koje su ga teretile za zlostavljanje životinja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Milan je početkom godine bio pod istragom zbog jedne od epizoda njegove poznate emisije Cesar 911 u kojem je jedan od pasa kojeg je obučavao, napao i povrijedio dvije svinje koje su bile ljubimci. 

Nakon incidenta, kalifornijske vlasti primile su veliki broj poziva građana koji su zahtijevali da se protiv Milana otvori istraga. Incident je izazvao i ljutnju brojnih aktivista za zaštitu životinja koji su na društvenim mrežama pokrenuli peticiju kojom se traži zabrana emitovanja sporne emisije.

Nakon pritiska javnosti,  LA County Animal Control, služba za zaštitu životinja, odlučila je tužiti Milana. 

Istraga je ipak pokazala da Milan nije imao kontrolu nad psom koji je napao svinje i kao takav nije odgovoran za incident.

"Nema dokaza da je svinja korištena kao mamac prilikom snimanja i svi prisutni posvjedočili su kako je riječ o nesretnom slučaju", saopćio je sud Los Angelesa.

Milan je stekao svjetsku slavu kao samouki trener pasa čije su knjige o odgoju pasa bestselleri u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije