Slavni Banksyjev grafit ukraden u Parizu

Radiosarajevo.ba
Slavni Banksyjev grafit ukraden u Parizu
Foto: Xinhua / Slavni Banksyjev grafit

Slavni Banksyjev grafit kojim je odao počast žrtvama napada na Bataclan teatar u Parizu, koji se dogodio u novembru 2014, ukraden je, saopćile su vlasti.

"Rad kojim je @originaIbanksy odao počast žrtvama napada 13/11 je ukraden", objavljeno je na Twitter stranici teatra, u kojem kažu da su zgroženi i šokirani.

"Njegov rad je simbol kontemplacije koji pripada svima, ali ima smisla jedino kada je na mjestu na kojem je počinjen napad", saopćili su iz teatra.

Njegov rad je bio nacrtan na jednom od zadnjih vrata teatra i prikazuje ženu koja poginje svoju glavu.

Banksy je slavni ulični umjetnik čiji identitet nije poznat i koji se proslavio serijama grafita u brojnim svjetskim gradovima.

Pariška policija je poručila kako istražuje slučaj. Doznaje se kako je djelo ukradeno u subotu ujutro, te da se zna da su razbojnici pobjegli u kombiju. Snimak nadzornih kamera nije objavljen.

Podsjećamo, 13. novembra 2015, teroristi su napali više lokacija u Parizu - teatar, stadion, restorane i kafiće, te je ubijeno 130 ljudi i sedam napadača. Povrijeđeno je više od 400 ljudi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije