Skriveni jezik brojeva: Što numerologija za 2022. otkriva

0
Radiosarajevo.ba
Skriveni jezik brojeva: Što numerologija za 2022. otkriva
Foto: The Sun / Ilustracija

Prema numerolozima, numerološko značenje 2022., uz ono što nas čeka do kraja ove godine, daje razlog za vjerovanje da će budućnost biti izazovna, ali bolja od onoga što je sada iza nas.

Numerologija je poput cool, tajanstvene prijateljice astrologije. Možda se čini pomalo nepoznatom ili nejasnom u usporedbi s astrologijom, ali baš poput astrologije, možemo je koristiti u predviđanjima i da bismo saznali više o sebi.

Februar počinje mladim Mjesecom u Vodoliji koji uvodi energiju novih početaka i promjena, a samo jedan dan kasnije, doživljavamo ono što neki nazivaju prvim od posljednja tri 222 dana u vijeku, koji se dešava 2. februara 2022, 20. februar 2022. i 22. februar 2022. Da, dobro ste pročitali. Ovo je kraj sekvence od 222 koja je počela 2000. godine, s drugim ključnim godinama 2002., 2020. i 2022.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nećemo ponovo vidjeti ovu sekvencu sve do 2..2222. – ali koji je uopće značaj?

U numerologiji, niz od 222 brojeva se često naziva brojevima anđela. Takođe, broj 2 u numerologiji upućuje na energiju dualnosti, partnerstva, odnosa i ravnoteže. Ključne lekcije kada se radi o broju 2 uglavnom su usredsređene na kompromis, prihvatanje, saosjećanje, saradnju i harmoniju, piše Stylecaster.

Prema numerolozima, numerološko značenje 2022., uz ono što nas čeka do kraja ove godine, daje razlog za vjerovanje da će budućnost biti izazovna, ali bolja od onoga što je sada iza nas.

Ne samo da svako lično ima broj svog životnog puta, već i 2022. godina na neki način ima broj životnog puta. Prema zapadnoj numerologiji, svaka godina sadrži značajan vibracijski kod koji daje uvid u to koje će se teme pojaviti za kolektiv. To je ono što je poznato kao univerzalan broj godine.

Univerzalni broj godine lako je dekodirati. Čak i ako ti matematika nija jača strana, moći ćeš se nositi s ovom jednadžbom. Jednostavno zbroji sve brojeve u godini. Dakle, 2 + 0 + 2 + 2 je ukupno šest, što čini broj 6 univerzalnim brojem godine.

To možeš učiniti s bilo kojom godinom, prošlošću, sadašnjošću i budućnošću. Gdje god postoje brojevi, tu je i numerologija. Također možeš isprobati ovu jednadžbu s godinom rođenja i vidjeti kako su glavni događaji u svijetu povezani s univerzalnim brojem godine koji je s njom povezan.

Svi brojevi nose energiju i stoga predstavljaju teme.

Kažu da se sve vrti oko brojeva i to je istina. Nakon što shvatiš osnovne definicije brojeva, moći ćeš predvidjeti koje će ti teme godina donijeti u fokus.

Iako se dobre stvari spremaju prema numerološkom značenju 2022., numerolog Josh Siegel za Well+Good upozorava da ćemo vjerojatno i ove godine osjetiti oporbenu energiju koju smo doživljavali prethodnih. Zato je i dalje važno da pomažemo u kultiviranju više ravnoteže u našim životima.

Međutim, on napominje da energija broja 22 može biti moćna kada su u pitanju događaji vezani za posao. Dakle, ljudi koji razmišljaju izvan okvira i spremni su da ulože u posao mogli bi vidjeti uspjeh i rast u toj oblasti.

"Na nama je da unesemo ravnotežu u svoje živote i postavimo granice ako je potrebno", kaže Siegel. "Svi možemo dati svoj doprinos da pronađemo zajednički jezik i radimo zajedno na izgradnji boljeg doma i zajednice. To je lakše reći nego učiniti s obzirom na okolnosti, ali trebamo učiti iz ovih duboko izazovnih vremena."

Kao što već znaš, broj 6 je univerzalni broj 2022. godine. Ključne riječi povezane s brojem 6 uključuju ravnotežu, dom, zdravlje, karmu, ljubav, uspjeh i usluge.

Napravi korak dalje i i integriraj ova područja života u svoje afirmacije za 2022. godinu. Primjerice - razmišljaj o ovim pitanjima ili ih zapiši;

Kako ove godine unosiš ravnotežu u svoj život?
Kako planiraš služiti svojoj zajednici?
Na koje načine utjelovljuješ dublju ljubav prema sebi?
Teme godine mogu se organski povezati s tvojim namjerama.

Kako godina odmiče, imajte na umu ova pitanja i mudro ih manifestirajte.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije