Skandal u kompaniji Condor: Piloti snimali stjuardese pri seksu

Radiosarajevo.ba
Skandal u kompaniji Condor: Piloti snimali stjuardese pri seksu
Njemačku aviocharter kompaniju Condor trese seksualni skandal. Magazin Focus objavio je da su piloti Condora tajno snimali stjuardese tokom seksa u avionu ali i "izvan letjelica".

Navodno su se piloti počeli hvaliti "trofejima" – kompromitirajućim video klipovima i fotografijama svojih kolegica.

Focus je citirao službu za informiranje kompanije Condor koja je 12. juna upozorila na "kriminalne konsekvence tajnih videosnimaka i njihovu distribuciju". 

"Očigledno je da su neki piloti tajno pravili slike i videosnimke ženskih članova posade, materijal koji žrtve prikazuje u eksplicitnim seksualnim aktivnostima", citira Focus detalje iz pisma.

Odjel za informiranje kompanije Condor dodao je da se kompromitirajući snimci distribuiraju bez pristanka stjuardesa i upozorio "snimatelje" na pravne posljedice – zaprijećenu kaznu zatvora do dvije godine.

Ipak, iz Condora su poručili da još nemaju dokaza za pokretanje krivičnih prijava, odnosno da barataju "osnovanim sumnjama" o kojima su obavijestili zaposlenika.

No, izvor blizak kompaniji rekao je da su se stjuardese bojale reakcije javnosti ako odu u policiju pa su slučaj oprezno prijavili čelnicima kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije