Sjećate se curice sa pakovanja keksa Plazma? Pogledajte kako danas izgleda

0
Radiosarajevo.ba
Sjećate se curice sa pakovanja keksa Plazma? Pogledajte kako danas izgleda
Foto: Screenshot/Facebook / Zaštitno lice plazma keksa

Plazma je "rođena" 1967. godine u Požarevcu i već skoro šest decenija je dio nas, naših domova, djetinjstava, našeg identiteta.

Omiljeni keks često je prva pomoć kada želimo nešto na brzinu da gricnemo, da obnovimo energiju ili da jednostavno uživamo u bogatstvu okusa i razgalimo sva čula. Spakovana u prepoznatljivoj crvenoj kutiji, Plazma je važan "sastojak" naših života.

A da li se sjećate starog pakovanja sa djevojčicom? Ona je u konkurenciji 2.000 vršnjakinja pobijedila na izboru održanom 1999. godine u "Muzičkom toboganu" i postala zaštitno lice Plazma keksa.

Potresna ispovijest oca Džejle Drapić: 'Vrat otiče, ne jede ništa tri dana, rekla da je žiga srce'

Potresna ispovijest oca Džejle Drapić: 'Vrat otiče, ne jede ništa tri dana, rekla da je žiga srce'

Aleksandra Nedošan iz Kikinde tada je imala četiri i po godine. Kako je kasnije otkrila, bila je previše mala da bi shvatila šta se događa.

"To je za mene i za druge djevojčice bilo lijepo druženje i igra. Kasnije, kada sam snimala reklame i kada su me fotografisali za kalendare, postala sam svjesna uspjeha" izjavila je svojevremeno za Telegraf.

Aleksandra Bambika Majstorović
Foto: Screenshot/Facebook: Aleksandra Bambika Majstorović

Iz kompanije su joj za rođendan i praznike redovno slali pakete slatkiša, koje je nesebično dijelila drugoj djeci. A ona je Bambi dijete bila sve do 2006. godine. Kako je rekla, iz novina je saznala da više nije zaštitno lice čuvenog brenda i bila je veoma tužna zbog toga.

Aleksandra je i posljednja djevojčica koja nam se smiješila sa kutije najpoznatijeg keksa na ovim prostorima.

Ona je, inače, veoma talentovana i svestrana mlada dama. Iz intervjua objavljenog prije nekoliko godina saznajemo da se bavila folklorom, da je bila članica pjevačke grupe i da se pojavljivala u nekim muzičkim spotovima. Studirala je smjer za babicu na Visokoj zdravstvenoj školi. Ali, i dalje je mnogi zovu Bambika.

Taj nadimak stoji i pored njenog imena na Facebooku, a primijetili smo da umjesto prezimena Nedošan piše – Majstorović, piše Žena.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije