Singapur: U prodaji karte za najduži let na svijetu

AA
Singapur: U prodaji karte za najduži let na svijetu
Od 11. oktobra novi zrakoplov A350-900ULR Singapore Airlinesa počet će prevoziti putnike između Singapura i New Yorka. Putovanje koje će trajati 20 sati postat će najduža avionska ruta na svijetu.

Svoj prvi testni let avion je imao 23. aprila, let koji je trajao skoro pet sati lansiran je iz pogona za montažu aviona u Toulouseu u Francuskoj.

A350 ULR će moći letjeti izuzetnih 11.160 milja, što je povećanje od 1.800 milja u odnosu na standardni A350, javlja američka medijska kuća CNN.

Unutrašnji  dizajn aviona daje osjećaj da se nalazite u prostoriji, a ne dugačkoj cijevi. Avion ima visoke plafone, sofisticiranu LED rasvjetu, vertikalne koridore i nizak nivo buke. 

A350 ULR je napravljen od kompozitnih materijala, uključujući i karbonska vlakna, umjesto korištenja konvencionalnih aluminijskih vlakana. Ovo omogućava avionu da posjeduje široke, panoramske prozore. Svaki putnik će posjedovati vlastiti prozor bez obzira na odabir sjedišta.

U poređenju sa standardnim A350, A350 ULR će imati dodatnih 24.000 litara goriva kako bi obavljao svoje 20-satne letove.

Dodatno gorivo teži oko 10.000 kilograma. Kao i svaki drugi zrakoplov, A350 ULR će morati da smanji težinsko opterećenje radi dodatnih količina goriva. Aviokompanija će ograničiti broj putnika ili količinu prevezenog tereta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije