Šestogodišnji dječak se prijavio na oglas u Lego: Ja imam najviše iskustva

Radiosarajevo.ba
Šestogodišnji dječak se prijavio na oglas u Lego: Ja imam najviše iskustva
Neobična situacija dogodila se u kompaniji Lego, nakon što se na njihov nedavni konkurs za izradu modela igračaka prijavio šestogodišnji Stanley Boland iz Waterloovillea u Engleskoj, napisavši u prijavi kako ima puno iskustva.

Stanley je u prijavi, koju je sam napisao, izričito naglasio kako je on prava osoba za ovaj posao, zbog iskustva koje posjeduje, prenosi Huffington Post.

Ipak, kompanija ga nije zaposlila, ali su mu omogućili da provede cijeli dan s inženjerima koji se bave dizajniranjem Lego tematskih parkova.

"Stanley djeluje obećavajuće i nadamo se da će ga ovo inspirirati. Bit će savršen za posao", kazala je Pola Loton, jedna od zaposlenih.

U oglasu koji je kompanija objavila tražili su se dizajneri koji bi pomogli u izradi animiranih figura za tematski park u Windsoru. U oglasu je pisalo da se traži osoba koja ima iskustva u dizajniranju proizvoda, ali koja poznaje informacione tehnologije i osjeduje znanje, kao i zanimanje za njihove proizvode. Zauzvrat, Lego je ponudio dobru plaću, dvadeset radnih dana odmora, kao i popust od 40 posto na sve njihove proizvode.

Stanley je vidio oglas i pomislio kako je on savršena osoba za taj posao.

"Poštovani, ja imam šest godina, mnogo volim Lego i posjedujem jednu kutiju. Krijem svoj Lego kako ga moj brat ne bi pronašao. Ja sam prava osoba za pravljenje modela, jer imam dosta iskustva u tome. Iskreno, Stanley", napisao je dječak u prijavi za posao.

Iz kompanije je dobio odgovor kako su njegove sposobnosti glavna predispozicija da jednog dana bude zaposlenik Legoa i dio njihove porodice.

wire_images_huffington.jpeg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije