Sedam najtežih horoskopskih znakova

Radiosarajevo.ba
Sedam najtežih horoskopskih znakova
Foto: Pixabay / Ilustracija / Horoskop
Imati čvrste stavove, biti samouvjeren, znati što želiš, biti snažna osoba, sve su to pozitivne osobine. Osim kada pretjeramo.

Pa od snažne osobe postanemo naporna osoba. Šta nekoga čini teškom osobom? To nije glasno izražavanje vlastitog mišljenja već nametanje istog drugima.

Teške osobe vjeruju da je samo njihov način ispravan način, ne uvažavaju pretjerano osjećaje ni mišljenje drugih, loše komuniciraju...

Ovi horoskopski znaci nose oznaku "teške kategorije":

1. Vodolija

Čovjek bi pomislio da će s Vodolijama, zato što su tako liberalnog i otvorenog uma te prihvaćaju druge ljude ma kako različiti bili, biti lako, ali nije. Na žalost, njihov problem s emocijama čini ih teškim partnerom. Nije lako iskreno razgovarati s nekim ko će se na spomen emocija, potpuno zatvoriti. Vodolije nemaju previše empatije za druge ljude, ali i dalje od bliskih osoba očekuju da imaju razumijevanja za njih i budu svjesni njihove osjetljivosti. Vodolija neće razgovarati o tome što ga muči i zašto, ali očekuje da, bez da da i najmanji mig što mu, njegove osjećaje tretiraš kao najvažnije. S Vodolijom je teško znati na čemu si, voli li te ili mu ideš na živce. 

2. Ovan

Ovnovi su zabavni - dok ih poštuješ kao vođe i udovoljavaš njihovim zahtjevima. Ne mare previše za tuđe mišljenje i rijetko razmišljaju o posljedicama svoga ponašanja. Dok god ti ne smeta da nikada nisi u pravu jer Ovan uvijek jeste, fino ćeš se slagati s ovim zodijačkim znakom. S druge strane, ako ne voliš okršaje, rizike i dvostruka pravila, imat ćeš s Ovnom dosta problema. Zahtjevni su partneri i doslovno nemaju strpljenja. Teško će priznati da su pogriješili i priznati grešku, radije će stvar izignorirati i praviti se da se nije ni dogodila. Ako imaš neki problem s Ovnom, zaboravi da ćeš to riješiti razgovorom, oni imaju pametnija posla od sjedenja i razgovaranja. 

3. Škorpion

Škorpioni su poznati po tome da uzimaju što žele i kad žele i dovraga sa svima koji im se nađu pri tom na putu - znaju biti nevjerovatno dominantni. Kad se Škorpion naljuti, ne želiš mu biti blizu jer se neće nimalo obuzdavati da svoju ljutnju pokaže, a kad je ljubomoran i uvrijeđen, teško ga je urazumiti. Pomisli li da mu je neko lagao ili ga na neki način izdao, neće s njime o tome raspravljati. Jednostavno će prekinuti sve kontakne, vjerovatno smišljajući i kako da se osveti. Sjajni su pronalaženju nečije slabe tačke i iskorištavanju toga. 

4. Blizanci

Blizanci su tako šarmantni i ležerni, no veliki je izazov pa i pomalo frustrirajuće ne samo natjerati ih da te slušaju što govoriš nego i zadržati njihovu pažnju. Blizanci su vrlo osjetljivi i mogu se osjetiti povrijeđeno čak i kad nema previše razloga za to. Glavna strategija kad se su povrijeđeni ili osjećaju da ih ne poštuješ jest praviti se ravnodušnim. Usto, Blizanci će reći jedno, a napraviti nešto sasvim drugo. Nikad s njima ne znaš na čemu si i jesi li nenamjerno napravila nešto pogrešno što vodi u katastrofu.

5. Vaga

Kad Vaga osjeti da je neko ugrožava, sukobit će se s tom osobom i neće se suzdržavati. Vage u svojoj kritici znaju biti vrlo grube, pa ćeš možda požaliti upitaš li Vagu da ti kaže šta misli o nečemu što radiš. Znaju se ponašati vrlo osuđujuće, a ko želi biti osuđivan dok jednostavno pokušava razgovarati? Znaju biti izbirljive i katkada izgleda kao da traže i najmanju grešku u koju će uprijeti prstom. Uvjerene su da znaju kako treba nešto napraviti i poprilično su sigurne da ti to ne radiš dobro.  

6. Bik

S Bikom se nije lako slagati jer je tako tvrdoglav. Kad za nešto zapne, nema puno mjesta za raspravu o tome. Koncept kompromisa uopće ne razumiju i teško će promijeniti mišljenje ili uvažiti tuđe argumente jednom kad su odlučili da su u pravu. Iznenađujuće (ili nije?), Bik može biti grub i neosjetljiv na tuđe osjećaje - pregazit će ih kao parnim valjkom. Razgovor s Bikom često zato nalikuje razgovoru sa zidom.

7. Jarac

I Jarci također misle da sve znaju bolje od drugih i znaju biti nevjerovatno tvrdoglavi. Ne vole riskirati niti izlaziti iz svoje zone konfora pa ako ih pokušaš na tako nešto natjerati, bit će frke. Jarci mogu biti jako, jako zatvorena uma. Imaju tendenciju da šefuju ljudima i budu opsjednuti kontrolom zbog čega su se našli na listi najtežih horoskopskih znakova.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije