Saznajte koji poremećaj ličnosti imate

Radiosarajevo.ba
Saznajte koji poremećaj ličnosti imate
Pixabay / Ilustracija - blizanci
Bikovi su najskloniji razvoju opsesivno-kompulzivnih poremećaja, a Djevica graničnih poremećaja ličnosti.

Škorpioni i Rakovi će se više nego drugi povlačiti u sebe.

Ovan

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti bit će riječ o isprekidanom eskplozivnom poremećaju. Karakteriziraju ga snažni ispadi bijesa koji nisu uopće u skladu sa situacijom. 

Bik 

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima pođete raspravljati kako stvari treba raditi, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uvjeri da je u pravu. Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja, jer ako nije po njihovom skloni su paničarenju. 

Blizanci

Imaju ovisničku ličnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose biti sami i imaju konstantnu potrebu osjećati se voljeno i željeno, te im to stalno iznova treba potvrđivati. Najizgledniji im je razvoj ovisničkog poremećaja ličnosti.

Rak

Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrijediti, a vrlo često je taj strah potpuno neutemeljen. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

Lav 

Prirodno su ponosni i nerijetko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Djevica

Povrijedite li je, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu personu. Ne podnose biti sami i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele okoe sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpion

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonima graditi zidove oko sebe. No kod Škorpiona to može rezultirati izbjegavanjem svih društvenih situacija, razgovora  općenito i sveopćim povlačenjem u sebe. Unatoč tome, i dalje žele biti blizu drugih. Kod njih je najizgledniji izbjegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strijelac

Sa svojim prirodnim šarmom skloni su ga iskoristiti i za svoje mračnije potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvaćaju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu paničariti pa su skloni anksioznih poremećaja ako nije sve "kako treba".

Vodolija

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je prijeđu, često imaju karakteristike shizotipnog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna vjerovanja o načinu na koji svijet funkcionira, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobni čitati tuđi um. 

Ribe

Vrlo su osjetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju ovisni o tuđoj pažnji. Kad se to i njihova romantična i nježna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja ličnosti. To znači da postaju ovisnici o pažnji u punom smislu te riječi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije