Sarajka upozorila: U stanu sam pronašla otrovnog australskog pauka?

Radiosarajevo.ba
Sarajka upozorila: U stanu sam pronašla otrovnog australskog pauka?
Foto: Facebook / Pauk u stanu

Društvenom mrežom Facebook danas kruži status Sarajke koja je objavila fotografije navodno otrovnog pauka zvanog Mouse Spider, kako je napisala, ona je ovog pauka pronašla u svom stanu u Sarajevu.

Njen Facebook status prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji, želim da podijelim s vama nesvakidašnje iskustvo moje porodice sa paukom koji liči na one iz horor filmova. U ranim jutarnjim satima (3:00 ujutro) usred dnevnog boravka, u stanu moje djece (ima i beba od 21 mjesec), u prizemlju naše porodične kuće, viđena i “procesuirana” ova “aždaja”!

Koliko je dugo bio u stanu, ne znamo, ali smo se prestravili kada smo saznali (pitali stručne ljude iz oblasti) da se radi o vrlo otrovnom pauku, vrste Mouse Spider, koji živi u Australiji, a ima ga i u Aziji. Jako su otrovni, a mala djeca su posebno neotporna na njihov otrov, za njih je poguban. Nekako su “ušli” (uneseni) u BiH, možda ih ima još. Ženka je. Ili je pobjegla iz terarija ili je došla u nekom koferu…nećemo saznati. Ali sam sigurna da nije jedina! OPREZ!

Sarajka upozorila: U stanu sam pronašla otrovnog australskog pauka - undefined
Foto: Facebook: Sarajka upozorila: U stanu sam pronašla otrovnog australskog pauka

Važno je da javnost bude upoznata sa ovom pojavom, da se educira kako reagirati u susretu s ovim paukom, te da se zdravstvene ustanove opskrbe protuotrovom i obuči osoblje za brzu reakciju! Postajemo egzotična država po mnogim parametrima, zar ne!?

P.S Mi smo odmah uradili dezinsekciju unutrašnjih prostorija i oko kuće. Moramo opet. Dobijam info da uvijek idu u paru i da je drugi sigurno u blizini! Također se javljaju ljudi koji kažu da su ih i oni viđali ali da nisu obraćali pažnju…vjerovatno ne bih ni ja da nije ušao u kuću. Ovim bi se trebalo ozbiljno pozabaviti”, napisala je Sarajka na svom Facebook profilu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije