Sarajevo među najljepšim gradovima u Evropi koje posjećuje mali broj turista

Radiosarajevo.ba
Sarajevo među najljepšim gradovima u Evropi koje posjećuje mali broj turista
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / U noćnoj šetnji sarajevskim ulicama

CNN je Sarajevo uvrstio među 20 najljepših gradova koje posjećuje mali broj turista.

Izdvojio je evropske gradove u kojima ne postoje brojni turisti koji nose selfi štapove i fotografišu selfije, kao što je to učestalo u gradovima poput Venecije, Pariza ili Amsterdama.

Glavni grad Bosne i Hercegovine su opisali kao mjesto koje se nalazi u blizini, za turiste mnogo popularnije, Hvatske. Ukazali su na to da grad ima bogatu kulturu i historiju.

Naveli su da se u srcu grada nalazi Baščaršija u kojoj su smještene zanatske radionice, stare trgovine, kafići i, kako su rekli, fascinantna Gezi Husrev-begova džamija.

Poručili su da posjetioci mogu mnogo naučiti o ratu iz devedesetih godina prošlog vijeka posjetivši Tunel spasa i Muzej ratnog djetinjstva.

Podsjetili su i na napuštenu bob stazu iz vremena Zimskih olimpijskih igri, te da se u blizini nalazi hotel u kojem se služi vrhunska bosanska hrana.

Osim Sarajeva, na ovu listu je CNN uvrstio Prištinu, kao i Orange u Francuskoj, Norwich u Ujedinjenom Kralejvstvu, Aarhus u Danskoj, Antwerp u Belgiji, Hague u Holandiji, Malmo u Švedskoj, Aberdeen u Škotskoj, Bern u Švicarskoj, Wroclaw u Poljskoj, Tbilisi u Gruziji, Minsk u Bjelorusiji, Yerevan u Armeniji, Cluj-Napocu u Rumuniji, Debrecen u Mađarskoj, Ankaru u Turskoj, Plvodiv u Bugarskoj, Trondheim u Norveškoj i Torino u Italiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije