Samo za izdržljive i pažljive: Zagrijte svoj seksualni život voskom

Radiosarajevo.ba
Samo za izdržljive i pažljive: Zagrijte svoj seksualni život voskom
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Rutina u spavaćoj sobi je ono što želite da izbjegnete, a igra voskom možda je ono što će da začini vaš seksualni život, ali ga i ugrije...

Igra voskom podrazumijeva kapanje voska iz svijeće na partnera, nakon čega partner to isto radi vama ili to sami radite.

"To je poigravanje osećajima", rekao je doktor i seksualni terapeut Neill Canon iz Denvera za Woman's Health. Igru voskom obično koriste partneri koji uživaju u igranju sadističkih i mazohističkih uloga. No, čak i ako nemate takve seksualne preferencije, Canon kaže da je igra voskom veoma jednostavna i da možete da je prilagodite vlastitim željama kako bi vam seks bio što uzbudljiviji. Igra voskom dobar je odabir ako želite da probate nešto "nestašno" ili ako želite da eksperimentišete s malo peckanja ili boli, zavisno od vašeg praga tolerancije.

Budući da ona uključuje svijeće, koje uključuju vatru, prvi korak je da edukujete sebe kako da ne zapalite stvari i sačuvate ih.

"Vosak koji kaplje s veće udaljenosti ima malo više vremena da se ohladi", navodi Canon. Nekima je bitna toplina i količina voska koji kapa po erogenim zonama - leđima, grudima, vratu, penisu i vagini, a neke uzbuđuje osjećaj njegovog ljuštenja s kože kada se ohladi. Treće uzbuđuje kapanje novog, toplog voska na njihov već ohlađen sloj na koži. Takođe, neki vole da nose i povez na očima za vreme igre voskom kako bi doživeli i element iznenađenja jednom kada on kapne. Ako vam je sve to previše, možete da pokušate da kombinujete vruće i hladno provlačeći led po koži nakon ili tokom igranja voskom.

Da biste se pripremili za igru voskom, najprije pripremite kožu. Pripremite kožu uz pomoć losiona ili ulja tako da se vosak lakše čisti i da ne izazove iritaciju. Prethodno brijanje je također dobro kako se vosak ne bi zapetljao u dlačice. Obratite pažnju a vrstu svijeće. Naprimjer, blistava mirisna svijeća od lavande će prejako da gori, vosak će biti prevruć i opeći ćete kožu. Umjesto toga, kupite mekanu masažnu svijeću namijenjenu interakciji s tijelom ili onu napravljenu od parafina ili soje.

Nakon što pripremite kožu i svijeću, još uvek nije vrijeme da pređete na igru. Važno je da oko sebe uklonite stvari koje su zapaljive kao što su alkohol ili lak za kosu. Posljednja stvar koju morate da uradite je da otkrijete svoju toleranciju na bol. Prije igre s partnerom testirajte vosak na spoljnoj strani ruke ili na ručnom zglobu kako bi bili sigurni da vam temperatura odgovara. Zatim ga testirajte na partnerovoj ruci, čak ako se i slažete da vam vosak nije prevruć, testirajte ga i na drugim područjima tijela kako biste sigurno i opušteno mogli da se upustite u igru.

Kada dođe vreme za početak igre voskom, pobrinite se da držite svijeću najmanje 15 centimetara od tela kako ne bi zapalili nešto ili opekli sebe ili partnera. Pazite i da sveću ne udaljite previše od mesta na kom želite da kapne kako bi izbegli prskanje vrućeg voska sa strane, na krevet i drugi dio tijela. Ako dođe do bilo čega iznenadnog, ugasite svijeću i stavite je sa strane. Najmanji problem je da je ponovno zapalite. Ako u bilo kom trenutku vosak postane neugodan, odmah reci partneru da prestane. Komunikacija je najvažnija tokom igranja voskom i svih seksualnih iskustava, savetuje i Canon, a prenosi miss7zdrava.24sata.hr.

Nakon seksa i igre, dolazi maženje i razgovor. Svakako s partnerom porazgovarajte o tome da li mu se svidjela igra i da li želi nešto da promijeni kako bi vam sljedeći put bilo još bolje.

Nakon toga dolazi čišćenje. Svakako pričekajte da se vosak ohladi prije nego krenete da ga uklanjate s površina jer tako će lakše da se odvoji. Isto tako ga i sa tijela odstarnite nakon što se osuši ili ga uklonite mokrim peškirom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije