Ruskinje iznajmljivale skupe poklone za 8. mart

Radiosarajevo.ba
Ruskinje iznajmljivale skupe poklone za 8. mart
Dan žena se tradicionalno proslavlja u svijetu, ali je značaj ovog praznika najizraženiji u bivšim socijalističkim zemljama.

Tako su i Ruskinje ove godine proslavile 8. mart, ali sa jednom novinom. Naime, sada im je omogućeno da putem agencije iznajme sebi skupe poklone, s kojima se mogu uslikati i postaviti te slike na svoje društvene mreže.

Jedna agencija iz Moskve je shvatila da je tu pravi izvor zarade i posao uglavnom ugovaraju putem interneta. Iako kriju, mnoge Ruskinje koriste usluge ove agencije, bilo da im donesu buket na posao ili da iznajme skupocjene stvari da bi se uslikale, piše Odditycentral.com.

"Ako vaš momak nema novca da vam kupi 101 ružu ili skupe poklone, a vi želite da impresionirate svoje prijateljice, onda je ovo idealna prilika za vas. Ruže vam donosimo na adresu koju želite, a onda imate 10 minuta da se uslikate sa njima", stoji u reklami ove agencije iz Moskve.

Kao idejni tvorac ove vrste usluge predstavlja se svojevrsni Eugen, koji kaže da je na ovu ideju došao kada je u jednom kafiću vidio tri tinejdžerke kako se slikaju sa buketom ruža i to postavljaju na društvene mreže.

Pored impresivnih buketa ruža, Eugen kaže da svojim klijentkinjama nudi i šansu da se uslikaju sa muškim manekenima kako bi impresionirale svoje drugarice.

Ipak, među najpopularnijim predmetima koji se iznajmljuju su skupocjene dizajnerske torbe modnih kuća Gucci, Chanel ili Dolce&Gabana. Zanimljivo, ali djevojke iznajmljuju i prazne vrećice sa logom "Armanija" ili "Tiffany & Co." kako bi se mogle pohvaliti pred prijateljicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije