Ruski špijuni burno proslavili diplomiranje

Anadolija
Ruski špijuni burno proslavili diplomiranje
Federalna služba bezbjednosti (FSB) Rusije saopćila je kako će grupa novih agenata, koji su dozvolili da budu fotografisani tokom neprimjerene proslave povodom diplomiranja, biti kažnjena.

Kako javlja britanski BBC, diplomanti su prošlog mjeseca luksuznim automobilima uz zvukove sirena formirali konvoj, izazvali saobraćajni kolaps u Moskvi te su izlazili na prozore automobila i mahali, zbog čega je donesena odluka da novi agenti budu kažnjeni.

Pojedini visokorangirani vojnici ovakvo ponašanje diplomatana okarakaterisali su kao izdaju države. FSB, nasljednik sovjetskog KGB-a, je saopćio kako će pojedini stariji oficiri Akademije biti degradirani, a pojedini će biti otpušteni.

Ruski zvaničnici su istakli kako su diplomanti svojim ponašanjem u prestižnim automobilima izazvali bijes građana i da su pripadnici svih sigurnosnih snaga u zemlji oštro osudili ovakvo ponašanje.

Snimci proslave postavljeni na internet u vrlo kratkom vremenskom roku imali su nekoliko stotina hiljada pregleda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije