Rođena u zatvoru pa otišla na Harvard: "Vidjela sam kako se njena ljubav prema školi pojačala"

1
Radiosarajevo.ba
Rođena u zatvoru pa otišla na Harvard: "Vidjela sam kako se njena ljubav prema školi pojačala"
Foto: Facebook / Aurora Sky Castner

Uprkos svim nepovoljnim izgledima, mlada djevojka, koja je rođena u zatvoru i koju je majka napustila, nadmašila je očekivanja i postigla nešto zaista nevjerovatno. Njena odlučnost i snaga doveli su je do toga da bude primljena na Sveučilište Harvard, postavši inspiracija mnogima.

Mlada djevojka je uprkos teškim počecima ostvarila iznenađujuću karijeru. Aurora Sky Castner, rođena je u zatvoru Galveston. Zbog izazovnih okolnosti koje okružuju njeno rođenje, njen otac preuzeo je odgovornost odgoja kao samohrani roditelj, jer njena majka nije bila uključena u njen život otkako je izašla iz zatvora.

Aurora nikada nije pokušavala sakriti svoju prošlost. Esej za prijavu na Harvard, Castner je hrabro započela izjavom 'Rođena sam u zatvoru'.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Iskrena i snažna priča o njenoj prošlosti i životu odjeknula je u prijemnom povjerenstvu, što je dovelo do njenog prihvatanja u prestižnu instituciju. Gledajući unaprijed u svoju budućnost na Harvardu, Castner namjerava steći diplomu prava.

Tokom djetinjstva, Castner je često mijenjala prebivalište sa svojim ocem, ali je ostala unutar okruga Montgomery. Kad je bila u osnovnoj školi, osoblje je prepoznalo njen potencijal, kao i njena mentorica Mona Hamby.

If anyone could point at a past to excuse a pale present, it could be Aurora Sky Castner. Eighteen years ago, she was...

Posted by Rik Cryderman on Saturday, May 27, 2023

"Dobila sam dokument o njoj. Njen heroj bila je Rosa Parks. Omiljena hrana bili su joj tacosi iz Dairy Queena, a voljela je čitati. Mislila sam da zvuči kao bistra djevojčica. I danas imam taj dokument", kaže Mona.

Njezina mentorica odigrala je važnu ulogu na njezinu putu.

Nakon što je Aurora razgovarala s Hamby o svom izazovnom djetinjstvu, Hamby je shvatila da je tinejdžerici potrebno više od akademske podrške. Prepoznala je i važnost pružanja osobnih iskustava. Shodno tome, mentorica joj je pomogla u svemu.

Congratulations to the Conroe ISD Education Foundation for a fantastic breakfast and State of CISD this morning! Dr....

Posted by MCCFoundation TX on Thursday, April 27, 2023

"Sve što me Mona naučila bilo je vrlo vrijedno, na isti način na koji je bilo vrlo vrijedno sve kroz što sam ja prošla prije Mone", rekla je djevojka.

U martu 2022. Hamby i njen suprug Randy pratili su Castner u obilasku kampusa na Harvardu, što je bio značajan čimbenik u učvršćivanju njene odluke da pohađa sveučilište kasnije te godine.

Aurora Sky Castner, an 18-year-old from Montgomery County, Texas, graduated third in her class at Conroe High School on...

Posted by Globally Talk on Friday, May 26, 2023

"Nakon tog putovanja, vidjela sam kako se njena ljubav prema školi pojačala", rekla je Hamby.

Vrlo je važno da nikada ne zaboravimo da naša prošlost nikada ne definiše našu budućnost, donosi Bright Side.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije