Riješili misteriju staru 40 godina: Srednjoškolci sa svojim nastavnikom otkrili serijskog ubicu

1
Radiosarajevo.ba
Riješili misteriju staru 40 godina: Srednjoškolci sa svojim nastavnikom otkrili serijskog ubicu
Foto: Photojoiner / Alex Campbell i njegovi učenici

Čini se da je grupa tinejdžera uspjela riješiti 40 godina star neriješeni slučaj na jednom od svojih časova i identificirati mogućeg serijskog ubicu.

Profesor sociologije i historije iz Tennesseeja, Alex Campbell, svakako je ponosan na svoj razred, a možete saznati i šta su to otkrili u nastavku.

U proljeće 2018. godine, Campbell je odlučio pokušati riješiti niz neriješenih ubistava sa svojim učenicima, iako vjerovatno nije očekivao da će zaista uspjeti.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Govoreći za New York Post, Campbell je rekao svojoj grupi učenika da trebaju biti 'spremni' na neuspjeh jer su vrhunski advokati i policijski inspektori "radili na ovome godinama i nisu ništa postigli".

Međutim, više od 20 učenika radilo je na pronalaženju potencijalne veze između niza crvenokosih bijelih žena koje su ubijene u okolnom području, i nisu namjeravali lako odustati.

Serijski ubica hara Bečom? Pronađeno obezglavljeno tijelo, na meti jedna skupina ljudi

Serijski ubica hara Bečom? Pronađeno obezglavljeno tijelo, na meti jedna skupina ljudi

Misteriozna ubistva poznata kao 'Ubistva crvenokosih žena' uključivala su do 14 mogućih žrtava čija su tijela pronađena ostavljena duž glavnih autocesta. Vjeruje se da su neke od ovih žena bile prostitutke.

Srednjoškolci su počeli istraživati koliko ovih žrtava može biti povezano s jednim ubicom. Nakon puno truda, složili su se da su šest žrtava potencijalno povezana s istim ubicom, kojeg su nazvali 'Bible Belt Strangler'.

Te žene kasnije su identificirane kao Lisa Nichols, Michelle Inman, Tina McKenney-Farmer, Elizabeth Lamotte i Tracy Walker. Međutim, jedna od žrtava, pronađena u okrugu DeSolo, ostaje neidentificirana.

Učenici srednje škole čak su uspjeli pronaći potencijalnog osumnjičenika koji u svim aspektima odgovara Jerryju Johnsu.

[twitter]https://twitter.com/ElizCitySchools/status/1014871646958702592/photo/1[/twitter]

Johns je preminuo u zatvoru 2015. godine nakon što je osuđen zbog gušenja prostitutke u Knox Countyju, Kentucky, 1985. godine.

Za srednjoškolce je ovo, naravno, vrlo ozbiljna stvar, a i Campbell je zadovoljan zrelošću koju su pokazali svi njegovi učenici.

"Kao nastavnik planiraš šta želiš da tvoji učenici nauče", rekao je nastavnik. "Ali nikada ne možeš predvidjeti šta će učenici stvarno naučiti... I naučili su puno više nego što sam ikada zamislio. Za tinejdžere od 14 do 17 godina da razmišljaju na taj način, zaista me impresionirala zrelost mojih učenika."

Ovi učenici sada otkrivaju svoje nevjerovatne zaključke u desetoepizodnom true crime podcastu pod nazivom Murder 101, gdje će otkriti kako su došli do svojih dokaza.

"Moj razred me nikada nije razočarao, dao sam im neke vrlo teške zadatke. Ali kad znaju da pomažu ljudima, vrlo naporno rade. Nikada me ne prestaju nanovo impresionirati", dodao je Campbell za New York Post.

"Bible Belt Strangler" bi se mogao opisati kao ubojica povezan s dijelom Sjedinjenih Država poznatim kao "Bible Belt" koji se odnosi na konzervativno vjerski usmjeren dio jugoistočnih Sjedinjenih Američkih Država. Ovaj ubojica vjerovatno je djelovao unutar ili u blizini ovog područja, a naziv "Bible Belt Strangler" sugerira da bi mogao imati neku povezanost s vjerskim aspektima, možda čak i ciljati žrtve koje povezuje neki element vjerske ili moralne uvjerenosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije