Ricky Gervais protiv testiranja na životinjama

Radiosarajevo.ba
Ricky Gervais protiv testiranja na životinjama

Britanski komičar, producent, redatelj i glumac, Ricky Gervais postao je ambasador Cruelty Free International, nove svjetske neprofitne organizacije   kojoj je cilj uvesti globalnu zabranu eksperimenata na životinjama za koje gotovo nigdje ne postoje nikakve zakonske restrikcije.

Uprkos napretku u nekim zemljama i kompanijama koje odbijaju testirati na životinjama i dalje preko 80% svijeta dopušta da se, većinom zečevi i zamorci, koriste u okrutnim eksperimentima. Cruelty Free International organizacija osnovana je od strane BUAV-a (British Union for the Abolition of Vivisection) koji se više od sto godina putem političkog lobiranja, prikrivenih istraga, medijskih kampanja i promocija cruelty free proizvoda, bori za svijet bez mučenja i testiranja na životinjama.


Cruelty Free surađivat će s vladama, nadzornim tijelima, kompanijama i partnerskim organizacijama širom svijeta od kojih će se neke po prvi puta priključiti takvoj globalnoj strategiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije