Rezultati ankete: Koje pjesme za prvi ples donose sreću u braku, a koje razvod?

1
Radiosarajevo.ba
Rezultati ankete: Koje pjesme za prvi ples donose sreću u braku, a koje razvod?
Pixabay / Prvi ples mladenaca

Prvi ples je jedan od posebnijih trenutaka svakog vjenčanja, simbol novog početka, pa svi mladenci pažljivo biraju pjesmu uz koju će, kao supružnici, otplesati svoj prvi ples.

Mladenci uglavnom biraju pjesme koja za njih imaju posebno značenje i mjesto u njihovom srcu, ali ta pjesma ima mnogo veće značenje nego što većina ljudi misli, barem ako je suditi prema anketi koju je proveo portal OnBuy.

Naime, rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pjesme imaju srećne brakove, dok neke pjesme, čini se, ne donose bračnu sreću i oni završavaju razvodom. Cilj ankete bio je upravo to – da se utvrdi postoji li veza između stope razvoda i pjesama koje su mladenci izabrali za svoj prvi ples, piše Zadovoljna.hr.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Pitali su 5.544 osobe širom svijeta koju su pjesmu izabrali i kakav im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu od 25 najčešće izabranih pjesama i napravili odgovarajuću računicu za bračni status.

Dobijeni podaci pokazali su da je najpopularnija pjesma za prvi ples “Can’t Help Falling In Love” Elvisa Prislija sa 10,48 posto glasova.

Anketa je, takođe, pokazala da je pjesma koja najčešće donosi sreću u braku “Can You Feel The Love Tonight” Eltona Džona – 77 posto onih koji su je izabrali ostali su u braku.

Zapravo, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otplešu uz neki hit iz Diznijevih filmova, a više od 70 posto anketiranih parova je još uvijek zajedno. Pjesme koje su donele bračnu sreću su i “Isn’t She Lovely” Stevija Wondera i “The Way You Look Tonight” Franka Sinatre.

Pjesma koja je završila sa najviše razvoda je “Little Things” grupe One Direction – čak 75 posto parova koji su izabrali tu pjesmu se razvelo. Na nepopularnoj listi, posle One Directiona slijede “I’m Yours” Jasona Mraza i “Chasing Cars” grupe Snow Patrol.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije