Retrogradni Merkur u Jarcu prodrmat će poslovnu scenu, promet i komunikacije

0
Radiosarajevo.ba
Retrogradni Merkur u Jarcu prodrmat će poslovnu scenu, promet i komunikacije
Foto: Pixabay / Ilustracija

Posljednje Merkurovo retrogradno kretanje ove godine trajat će od 13. decembra do 1. januara 2024.

Najbrži planet u početku retrogradacije nalazit će se na 8 stepeni Jarca, a 23. decembra vratit će se u prethodni znak Strijelca.

Merkur je planet koji upravlja komunikacijama, putovanjima, trgovinom i informacijama, što znači da će ta područja biti najviše na udaru tokom njegovog retrogradnog kretanja. Povećana je mogućnost nesporazuma, pomicanja i otkazivanja dogovora. Dolazit će do kašnjenja na putovanjima, odgode polazaka vozila u javnom prijevozu i zastoja u prometu.

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

Sjajne vijesti: OKI Fantomi treći put uzastopno osvojili titulu prvaka Europe

S retrogradnim Merkurom povezane su i učestale tehničke poteškoće, naprimjer padovi telekomunikacijskih i informatičkih sistema ili kvarovi kompjutera. Pazite i na novac, ključeve, mobitele, dokumente i ostale vrijedne predmete.

Budući da će Merkur većinski boraviti u Jarcu, znaku povezanim sa strukturom, autoritetom i poslom, moglo bi doći do problema vezanih za ova područja. Izgledni su sukobi ega i borba za prevlast. Ako ste u mogućnosti, odgodite kupoprodaju skupih predmeta i potpisivanje ugovora.

Tajne Zodijaka: Šta znači ako ste rođeni na prelazu između 2 horoskopska znaka?

Tajne Zodijaka: Šta znači ako ste rođeni na prelazu između 2 horoskopska znaka?

Početak retrogradnog Merkura podudarit će se sa zadnjim mladim Mjesecom u godini, koji će obasjati nebo 13. decembra. Ciklus mladog Mjeseca idealan je period za pokretanje novih projekata, preuzimanje rizika i postavljanje planova za budućnost.

Decembarski mladi Mjesec u Strijelcu bit će u bliskom kontaktu s Marsom, što će vam dati fizičku i mentalnu snagu da završite godinu u pozitivnom tonu. Međutim Mars u Strijelcu mogao bi rasplamsati napetost pristupite li problemima s pogrešnog stajališta. Najbolje je da ne potičete nemir i ne ulazite u sukobe, nego da se usredotočite na ciljeve.

Ovaj mladi Mjesec u sprezi s retrogradnim Merkurom savršena je prilika da donesete odluke i uvedete promjene kako biste mogli početi iduću godinu u velikom stilu. Kada Merkur 23. uđe u Strijelca, osjetit ćete porast optimizma u zraku. Ovo je izvrsno vrijeme da razmislite o godini koja je iza vas i postavite nove ciljeve za 2024. godinu, piše Tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije