Retrogradni Merkur traje do 22. juna: Objavljen je horoskop za sve znakove

0
Radiosarajevo.ba
Retrogradni Merkur traje do 22. juna: Objavljen je horoskop za sve znakove
Foto: Pixabay / Ilustracija

Retrogradni Merkur može nam donijeti velike izazove i promjene, kako u osobnom životu, tako u okolini i na globalnom planu.

Od samog početka može djelovati harmonično i bezopasno, a kada napravi kvadrat s
Neptunom 4, 5, 6. juna izbacuje sve laži i skrivene namjere na površinu. Provjerite kako će retrogradni Merkur utjecati na Vaš znak i podznak.

Nikakva trgovina ni kupovina sada nisu povoljni čak ako pozovete majstora da vam nešto popravi obavezno će trebati doći dva puta, jer su Blizanci dvojni
znak i sve uspijeva iz drugog puta s retrogradnim Merkurom, tvrde astrolozi.

Kada su učenje i škola u pitanju, mnoge osobe jednostavno neće imati koncentraciju, dok će pojedine popraviti svoje ocjene i naučiti. 

OVAN

Dragi Ovnovi, vama ovaj tranzit Merkura kroz vašu treću kuću daje probleme u komunikaciji s rodbinom, susjedstvom, na kraćim putovanjima i u učenju.
Sada možete naučiti da budete mudriji i da ne pričate sve što vam je na umu. Moguće je da planirate neke velike stvari, što je dobro pa ih pokrenite
poslije 22.06. Ne zalijećite se u komunikaciji, prvo dobro razmislite.

BIK

Dragi Bikovi, kod vas ovaj retrogradni Merkur tranzitira kroz vašu drugu kuću koja je vezana za financije, nepokretnu imovinu, prehranu i slobodan izbor. Moguće je da vam vaš nepokolebljiv stav sada donese probleme, zablude i izazovne situacije. Uključite svoju racionalnost i ne donosite impulzivne i brzoplete odluke. Budite oprezni kada su transakcije novca u pitanju i ne zalijećite se u ulaganja
koja nisu neophodna i sigurna.

BLIZANAC

Dragi Blizanci, vaš vladar Merkur je retrogradan pa samim tim možete očekivati neki povratak iz prošlosti. Pojedini Blizanci mogu imati ponovo bolnu prošlost kada su emocije u pitanju i ljubavni odnosi. Moguć je život u prošlosti i da se suočite s nostalgijom što može nadvladati vaše srce i um.

Ne upadajte u stres, jer nije tako loše. Poželjno je da osvijestite svoje misli i osjećaje pa kada to učinite poslije ide sve lakše i bolje.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj dvanaestoj kući emocija, duhovnosti, izolacija i drugih duševnih događanja. Vaše emocije postaju duboke kod pojedinih osoba mogu biti skrivene ili da ih baš u ovom periodu razotkrije Merkur i da ih ispoljite.

Pojedine osobe mogu se naći na raskrsnici pa da odaberete put koji vam donosi drastične promjene. Možete se osjećati zbunjeno, ali ipak zahvalno, jer idete na bolje.

LAV

Dragi Lavovi, kod vas se ovaj retrogradni Merkur kreće vašom jedanaestom kućom vaših prijatelja, planova, želja, nadanja, grupnih radova i mirovina, ako imate uvjete. Mnogi Lavovi će se poželjeti odvojiti i dobro razmisliti i isplanirati što i kako dalje u budućnosti. Mnogim Lavovima je potreban odmor i opuštanje da se posvete sebi. Kako se ne preporučuje da pokrećete nešto novo onda je pravo vrijeme da se
družite opustite i uživate.

DJEVICA

Drage Djevice, kod vas ovaj retrogradan tranzit Merkura ide kroz vašu desetu kuću koja je povezana s karijerom, jednim roditeljem, autoritetima i nadležnim. Kako je Merkur vaš vladar onda imate intenzivan utjecaj i neke nepovoljnosti pogrešne odluke. Mnoge nevolje mogu biti na neki način nevidljive pa tek poslije izlaze na vidjelo. Svakako budite oprezni s odlukama i ne podcjenjujte sebe, jer ste
sposobni više nego mislite.

VAGA

Drage Vage, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj devetoj kući koja je vezana za viša znanja, religiju, inozemstvo, strance, duhovna učenja i još mnoge stvari. Mnoge Vage sada mogu definitivno prekinuti neke odnose koji joj ne odgovaraju, jer ne mogu više podnositi način na koji komuniciraju te osobe i kakav imaju pogled na život. Ipak ne donosite ishitrene odluke već pronađite kompromisno rešenje. Ne preporučuju se nikakvi bitni potpisi ugovora ili neka veća trgovina.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, kod vas se događa ovaj tranzit retrogradnog Merkura u vašem osmom polju koje je povezano s transformacijama, financijama, osiguranjima i seksualnosti. Sada se mogu događati prividni usponi pa poslije padovi što vam može donijeti turbulenciju. Strogo pazite kako i s kim komunicirate, jer i tu možete biti arogantni. Ipak vas krasi snalažljivost pa kada vas Merkur uzdrma, vi imate druge opcije. Preporučuje se da prihvatite promjene koje dolaze, ako su i nepovoljne vi znate da će i to proći.

STRIJELAC

Dragi Strijelci, kod vas se ovaj retrogradni tranzit Merkura događa u vašem sedmom polju partnerskih odnosa pa u toj sferi može biti problema kada je komunikacija u pitanju. Dobro pazite kako komunicirate s klijentima ako ih imate, poslovnim partnerima i partnerom u ljubavi. Ako se osjećate zaglavljeno i ništa se ne događa, ne pokrećite ništa novo niti donosite bitne zaključke. Vjerujte u sebe iako ste zbunjeni i pod stresom izlaz uvijek postoji. Mnoge stvari izlaze na vidjelo pa onda zaključujte krajem juna.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ovaj tranzit retrogradnog Merkura događa u vašoj šestoj kući koja je pokazatelj posla, svakodnevnice, zdravlja, kućnih ljubimaca i još ostalog ambijenta kuće. Vama predstoji malo teži period pa se možete osjećati tužno i slomljeno iznutra. Sve tajne koje su skrivane od vas sada mogu izaći na vidjelo dana. Pojedini Jarci bez obzira na situaciju mogu imati dosta koristi od ovog tranzita Merkura. Što god da vas isfrustrira i uznemiri potrudite se da reagirate
pravilno uz činjenice.

VODOLIJA

Drage Vodolije kod vas se ovaj retrogradni Merkur kreće kroz vašu petu kuću koja je povezana s djecom, ljubavi, zabavom, sportom, poklonima, kockom itd. Sva događanja koja ste željeli izbjeći sada vas vraćaju da ih prihvatite i krenete dalje. Sve izazove koji vam se nude i događaju prihvatite redoslijedom i završavajte jedan po jedan. Došlo je vrijeme da sve što ste ignorirali prihvatite i pomirite se s činjenicama.

RIBE

Drage Ribe, kod vas se ovaj retrogradni Merkur događa u vašem četvrtom polju koje predstavlja dom, obitelj, svatove, započinjanje novog života, jednog roditelja itd. U ovom periodu možete imati velika razočarenja, padove, jer na čemu god da ste radili sada može biti poništeno kao da nikad ništa dobro niste napravili.

Neke skrivene tajne izlaze na vidjelo dana. Pojedine Ribe mogu biti i zahvalne, ali to sada Merkur ne pokazuje. Ako ste negativnoj fazi, pokušajte biti optimist, jer bolje vrijeme dolazi krajem mjeseca juna, piše Atma.hr.

Sretno u svemu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije