Retrogradna putanja Merkura - loša sreća ili samo iluzija?

Radiosarajevo.ba
Retrogradna putanja Merkura - loša sreća ili samo iluzija?
Retrogradna putanja Merkura fenomen je koji mnogi astrolozi diljem svijeta povezuju sa događajima u kojima je faktor loša sreća. Za Joss Fong, to je samo iluzija koju je ona objasnila kroz nauku.

Naime, Fong, koja je saradnica Voxa, objasnila je da je retrogradna putanja Merkura ustvari samo iluzorno viđenje relativnog kretanja planeta jedne u odnosu na drugu, što stvara vizuelni efekat da pojedine planete mijenjaju svoje putanje kroz nebeski svod.

Nasuprot astrološkog vjerovanja da je retrogradna putanja Merkura fenomen koji utječe na mnoge nepovezane događaje, u kojima je faktor loša sreća ili na svakodnevne probleme u komunikaciji, Fong je prikazala stvarnu sliku onoga što se dešava u solarnom sistemu onda kad se nama na Zemlji čini da je Merkur napravio jedan krug unazad, prije nego što je nastavio svoju normalnu putanju kroz Sunčev sistem.

Koliko je ograničena naša perspektiva svemira, kada ga promatramo sa Zemlje, pogledajte u narednom video koji prikazuje male fenomene u svemiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije