Rekord je 20 sekundi: Pronađite miša među pečurkama na ovoj optičkoj iluziji

5
Radiosarajevo.ba
Rekord je 20 sekundi: Pronađite miša među pečurkama na ovoj optičkoj iluziji
Foto: Twitter / Ilustracija

Možete li da otkrijete njegovo skrovište?

Ako možete da uočite miša u ovoj optičkoj iluziji za manje od jednog minuta, možda ste rekorder.

Ilustracija "traži i pronađi", koju je kreirao mađarski autor-umjetnik Gergeli Dudaš, prikazuje lavirint šarenih pečuraka sa malim mišom koji viri iza jedne od njih.

Izetbegović otvoreno: 'Evo u kojem bismo slučaju prihvatili poziv Milorada Dodika'

Izetbegović otvoreno: 'Evo u kojem bismo slučaju prihvatili poziv Milorada Dodika'

Osobe sa okom sokolovim su navodno primijetili malog glodara za 20 sekundi. Drugi su, međutim, bili zbunjeni ovim lavirintom pečuraka.

Naravno, optičke iluzije poput ove često su samo zabavna diverzija – ali takođe imaju stvarnu vrijednost za naučnike. Ove mozgalice navodno pomažu istraživačima da rasvijetle unutrašnje mahinacije ljudskog uma i kako on reaguje na okolinu.

Dr. Gustav Kun, psiholog i stručnjak za ljudsku percepciju sa Univerziteta Goldsmith u Londonu, jednom je za The Sun rekao da su iluzije važne za naše razumijevanje mozga: "Mi obično uzimamo percepciju zdravo za gotovo i rijetko razmišljamo o teškom radu koji je u osnovi svakodnevnih zadataka , kao što je vidjeti šoljicu kafe ispred sebe."

Ako se i dalje trudite da bacite pogled na slatko stvorenje, usmjerite pažnju na lijevu stranu slike. Otprilike na pola puta, vidjećete uši i oči bijelog miša kako vire iza narandžaste pečurke.

Da li ste ga uočili?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije