Reklama kakvu niste vidjeli: "Kad je život pretežak, uzmite kanabis"

Radiosarajevo.ba
Reklama kakvu niste vidjeli: "Kad je život pretežak, uzmite kanabis"
YouTube / PrtScr
Firma za dostavu kanabisa iz američke savezne države Oregon objavila je reklamu za svoju novu uslugu - pretplatu na dostavu - a u video reklami parodirali su tipične reklame farmaceutske industrije.

"Katkad, život može biti malo pretežak. Katkad vas opterećuje toliko da to više ne možete podnijeti. Katkad se trebate prestati brinuti, i duboko udahnuti. Katkad... vam treba kanabis", govori narator u reklami.

Prizori iz reklame tipični su primjeri scena kakve se nalaze u reklamama farmaceutskih firmi, kada nude antidepresive i sredstva za otklanjanje raznih simptoma zdravstvenih tegoba.

Reklama prati porodicu, a majci i supruzi je svega preko glave. Narator predlaže dostavu kanabisa kao idealno rješenje. 

"Da, to je stvarna firma", govori narator u reklami.

"Pitajte svoga ljekara je li kanabis za vas. Vjerovatno je. Nuspojave mogu uključivati euforiju, pojačani apetit, nekontrolirano smijuljenje, povećana osjetljivost na to koliko je muzika zakon, i smanjenu anksioznost."

Firma Briteside legalno posluje u Oregonu, gdje je prodaja kanabisa za rekreativne potrebe legalizirana od 2015. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije