Razvedeni par svake godine pravi porodične fotografije sa svojim sinom

Radiosarajevo.ba
Razvedeni par svake godine pravi porodične fotografije sa svojim sinom
Pojam rastave označava stvarni prekid zajedničkog života dvoje supružnika uz istovremeni formalni ostanak u braku. To je težak period, pun procedura, razočarenja i tuge, a kada par ima djecu sve postaje još teže.

Iz tog razloga su Victoria Baldwin i njen bivši suprug Adam Dyson obećali da će njihov sin biti prioritet i da će s njim praviti tradicionalne porodične portrete.

Par se razveo ubrzo nakon drugog rođendana njihovog sina, a upravo on ih i dalje povezuje. 

"Nismo zaljubljeni, ne slažemo se uvijek, nismo najbolji prijatelji, ponekad čak ne možemo podnijeti jedno drugo, ali smo zauvijek povezani našim lijepim, pametnim, dobrim, suosjećajnim i zabavnim sinom", napisao je Adam na svom Facebook profilu.

Victoria i Adam ističu kako ništa nije važnije od života njihovog sina i kako su oboje zaslužili kvalitetno vrijeme s njim.

"Adam i ja nismo savršeni roditelji, ali smo napravili dogovor kada smo se razveli. Naš sin je na prvom mjestu, tako da još uvijek pravimo porodične portrete. On neće rasti s roditeljima koji žive zajedno, ali će odrastati uz poštovanje, ljubaznost, empatiju i ustrajnost", napisala je Victoria.

Victoria je za CBS rekla da su ovakvu odluku donijeli ubrzo nakon razvoda, jer su shvatili da prepirkama povređuju svog sina.

"Imali smo burnu raspravu pred njim, sjeo je pored mojih nogu i plakao. Razmislila sam i shvatila da sam više fokusirana na to da povrijedim njegovog oca, nego da utješim svog sina. Nisam htjela da bude tako”, rekla je Victoria koja je nakon toga zakazala fotografiranje, a Adam im se pridružio. 

Od tada je to njihova tradicija. Među brojnim komentarima podrške bilo je i onih koji tvrde da će se sve promijeniti kada neko od njih pronađe drugog partnera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije