Rafael Nadal i djevojka s kojom je u vezi 14 godina izrekli sudbonosno "Da"

Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal i djevojka s kojom je u vezi 14 godina izrekli sudbonosno "Da"
Foto: EPA-EFE / Rafa Nadal sa suprugom i majkom

Mallorca je danas za Rafaela Nadala centar svijeta. U gradu Manacor na Mallorci rodio se prije 33 godine, a danas je na rodnom otoku u tvrđavi La Fortaleza oženio djevojku s kojom je u vezi već 14 godina, Mariju Franciscu Perello.

Španski mediji javili su kako je na vjenčanju prisutno oko 500 zvanica, a među njima su brojne poznate osobe. Između ostalog i bivši teniski as Carlos Moya, ali i Juan Carlos I, kralj Španije od 1975. do 2014. godine. Na vjenčanju bi se trebao pojaviti i Cristiano Ronaldo, Enrique Iglesias, Pau Gasol, Iker Casillas, David Ferrer, Fernando Verdasco...

Vjenačanju nisu prisustvovali veliki rivali Rafe Nadala - Novak Đoković i Roger Federer. Đoković prema pisanju medija nije dobio poziv, a Federer je rekao kako ne bi mogao prisustvovati ni da je pozvan.

Gosti ne smiju koristiti mobilne telefone, a zabranjena je i upotreba dronova. Sve sa namjerom da fotografije sa svadbe ne procure i ne dođu u ruke paparazza. Također, zabranjen je i dolazak privatnim avionima. Svi zaposleni na svadbi morali su potpisati ugovor o tajnosti, a na meniju će biti tradicionalna španska jela, dok će za mladoženju na meniju biti samo povrće.

Zanimljivo je da na Mallorci večeras gostuje i klub čiji je Nadal veliki navijač - Real Madrid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije