Radnicima poklanja 1.260 automobila i 400 stanova

Radiosarajevo.ba
Radnicima poklanja 1.260 automobila i 400 stanova
Velikodušni vlasnik poslovnog carstva iz Indije ovog vikenda će svojim zaposlenima podijeliti 1.260 automobila, 400 stanova i dijamantski nakit tokom hinduističkog festivala Diwali, na kojem radnici drugih firmi obično dobijaju sitnice.

Savji Dholakiaa, koji vodi izuzetno uspješnu kompaniju za izvoz dijamanata u gradu Suratu, službeno je objavio da će potrošiti 6 miliona funti kako bi svojim vjernim zaposlenima zahvalio na predanom radu i trudu u proteklih 5 godina.

„Naš cilj je da svakome od naših radnika omogućimo da ima svoj stan i automobil u sljedećih pet godina. Zato smo počeli da dijelimo automobile, kuće i nakit već sada“, rekao je Dholakiaa, vlasnik „Hare Krishna Exporta“, koji zapošljava ukupno 5.500 ljudi.

Ne zna se koliko zaposlenih će dobiti tako raskošan bonus, budući da je taj šef iz snova već 2012. godine počeo sa dijeljenjem vrednih poklona. Tada je troje radnika dobilo po automobil, a 2014. godine Dholakiaa je podijelio još 491 automobil i 207 stanova.

„Hare Krishna Export“ je jedna od najuspješnijih kompanija u indijskom Suratu, a izvozi dijamante u čak 75 zemalja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije