Radnici poslali robota u kanalizaciju pa se šokirali prizorom: Na kameri se ukazao golemi stvor

0
Radiosarajevo.ba
Radnici poslali robota u kanalizaciju pa se šokirali prizorom: Na kameri se ukazao golemi stvor
Foto: Printscreen / Youtube / Kamere snimile aligatora

Kad je robot pušten u kanalizacijski sistem Ovieda, grada u američkoj saveznoj državi Florida, radnici nisu očekivali nikakvo iznenađenje. Zanimalo ih je samo gdje su rupe, koje su planirali popraviti nakon što ih robot detektira, i ništa više.

Kad su vidjeli velike oči koje svijetle u mraku, pomislili su da se radi o žabi.

Ali, kad se njihova robotska kamera na četiri tačka približila, shvatili su da je njihova prva pretpostavka bila pogrešna. Radilo se o 1,5 metara dugom aligatoru, a identifikaciju je olakšao njegov rep.

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Radnici su poslali robota da slijedi životinju, pa su dobili izvrsne snimke, koje su podijelili na Facebooku. Veliki gmaz je bio napola pod vodom u kanalizacijskoj cijevi.

Čim je robot došao bliže, aligator je pobjegao dalje niz cijev. Pošto je robot prilično nesavršen, vrlo brzo je zaglavio u udubljenju, pa je aligator svoj put nastavio bez neželjene pratnje.

A crew in Oviedo, Florida, found a five-foot alligator hiding inside a stormwater pipe when they sent a robot down there to investigate.

Posted by CBS News on Wednesday, May 10, 2023

Riječ je o plašljivim životinjama koje se boje ljudi i uvijek bježe od njih, no jasno je kako ih mogu preplašiti i razne druge stvari koje im dolaze blizu, a aligatori zaključe da se ne radi o plijenu, prenosi Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije