Publika u Milijunašu naljutila internet: Splićanin vjerovao sebi i osvojio 5.000 eura

0
Radiosarajevo.ba
Publika u Milijunašu naljutila internet: Splićanin vjerovao sebi i osvojio 5.000 eura
Foto: HRT / Ante Serdarević u kvizu "Tko želi biti milijunaš"

U prvom ovogodišnjem izdanju kviza Tko želi biti milijunaš prvi takmičar i najbrži prst bio je Ante Serdarević.

Mladić je emisiju napustio s 5.000 eura, najvećim osvojenim iznosom u današnjoj emisiji. 29-godišnji Ante Serdarević stiže iz Splita, a po struci je magistar nautike i trenutno čeka ukrcaj na brod.

Samostalno je igrao sve do 9. pitanja kad mu je zatrebao prvi džoker. "Pri podjeli Zemlje na geološka razdoblja, najduže vremensko razdoblje je...”, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: eon, epoha, era, period.

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

Značajan jubilej: U sarajevskoj Vijećnici obilježeno 50 godina JU OŠ "Mehmedalija Mak Dizdar"

U pomoć je pozvao prijatelja Borisa koji mu je sugerirao da je tačan odgovor eon te je slušajući svog džokera zovi osvojio 2.500 eura.

Preostala dva džokera iskoristio je na idućem, 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag. "Koji od ovih književnih likova nije osmislila žena?", glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: Herculea Poirota, Victora Frankensteina, Willyja Wonku i Albusa Dumbledorea.

Takmičar u kvizu 'Milijunaš' ispao na nogometnom pitanju: Znate li vi odgovor?

Takmičar u kvizu 'Milijunaš' ispao na nogometnom pitanju: Znate li vi odgovor?

Džokerom "pola-pola" ostali su odgovori Herculea Poirota i Willyja Wonku te je Splićanin odlučio iskoristiti i posljednji džoker, "pitaj publiku".

Njihovi postotci bili su jako blizu, a nešto više glasova dobio je odgovor pod a, Herculea Poirota, 54 posto. Srećom, Ante se sjetio da je Poirot lik Agathe Christie te vjerovao sebi i osvojio iznos od minimalno 5.000 eura.

Odgovor publike je razbjesnio ljude na Twitteru i mnogi su razočarani znanjem ljudi koji sjede u studiju HRT-a dok se snima Milijunaš. Mnogima je nevjerojatno da publika u Milijunašu ne zna da je Poirot jedan od najpoznatijih likova svjetske književnosti kojeg je osmislila žena, Agatha Christie.

"Narod koji ima ovakvu publiku ne treba brinuti za svoju budućnost", "Opće znanje nacije je ravno nuli", "Agatha se prevrće po groblju", pišu gledatelji Milijunaša na Twitteru.

Književnost je Splićanina ponovo zaustavila na 11. pitanju u kojem se tražio autor koji je 1824. napisao Razmišljanja o pokretačkoj moći vatre i o strojevima prikladnima za razvijanje te moći.

Među ponuđenim odgovorima bili su Bernoulli, Carnot, Faraday i Maxwell, a Ante se odlučio za odgovor Bernoulli te netočnim odgovorom (Carnot je tačan odgovor, op.pr.) ostao pri osvojenih 5.000 eura, piše Večernji list

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije