Psiho test dana: Prvo slovo koje uočite na fotografiji otkriva mnogo o vama i vašem karakteru

3
Radiosarajevo.ba
Psiho test dana: Prvo slovo koje uočite na fotografiji otkriva mnogo o vama i vašem karakteru
Foto: Printscreen / Mozgalica, koje slovo vidite na slici

Da li vam se dopada ova šarena i vesela fotografija? Nama je jako zanimljiva, a nju su zapravo osmislili stručnjaci i psiholozi koji su na temelju svojim istraživanja povezali naše opažanje sa ovom fotografijom i osnovne crte naše ličnosti.

Inače je zanimljiv način na koji naš mozak obrađuje informacije, odnosno našem mozgu je potrebno 13 milisekunde da ono što smo opazili pretvori u informaciju. Način, odnosni slijed u opažanju se u tom smislu nije se pokazao nevažnim.

Zato smo za vas izabrali jedan interesantan test ličnosti koji ćete sigurno željeti da uradite. U nastavku otrkijte šta slovo koje prvo vidite na fotografiji zapravo govori o vama.

Podcast s Armom: Šaman Ševko Bajić i putovanje kroz mistične drevne tradicije

Podcast s Armom: Šaman Ševko Bajić i putovanje kroz mistične drevne tradicije

Slovo A

Ukoliko je početno slovo ove reči ujedno i ono koje prvo opažate na fotografiji, onda to znači da ste vi jedna vrlo transparentna osoba, koja voli otvorenu komunikaciju, nikad ništa ne krijete, i ne umjete da igrate psihološke igrice u odnosu sa ljudima. Takođe ste i jako lojalni, i to je ono što mnogi navode kao vašu glavnu vrlinu. Naš savjet za vas jeste da ostanete takvi, ali da ne polazite uvijek samo od sebe, i da uzmete u obzir da drugi sa kojima komunicirate možda nisu tako otvoreni kao vi.

Slovo O

Vi ste osoba na koju se svi uvijek oslanjanju kada treba pronaći rešenje za neki problem, i uopšte kada treba pronaći izlaz iz neke situacije onda kada se čini da taj izlaz ne postoji. Kao ste dobri u logičnom zaključivanju, i ono za čim drugi mogu da tragaju satima vama vrlo brzo postaje vrlo jasno. Vi ste nekako uvijek korak ispred svih. Takođe, niste ljubitelj iznenađenja i spontanosti, već volite sve kao dobro da isplanirate, i da se uvijek pridržavate tog svog plana i redoslijeda. Savjet je da ipak shvatite da nije moguće baš sve da iskontrolišete i da ne budete suviše strogi prema sebi.

Samo rijetki mogu otkriti šta nije u redu na ovoj slici

Samo rijetki mogu otkriti šta nije u redu na ovoj slici

Slovo R

Vama je organizovanost drugo ime, a prvo ime vam je perfekcionizam. Nevjerovatno vodite računa o detaljima, i kada nešto i najmanje štrči, vas to izluđuje. Perfekcionizam zahtijevate i od drugih, a ne samo od sebe. Vi jednostavno ne umijete da štedite sebe, i da dozirate svoj trud, pa da procijenite oko čega je potrebno da se potrudite 100 posto, a kada do cilja možete da dođete i uz manje napora. Zato na koncu umijete često da budete jako iscrpljeni. To vas ipak ne spriječava da uvijek nastavite po starom. O tome bi trebalo da povedete računa.

Slovo S

Ukoliko je prvo slovo koje opažate slovo S, to znači da ste vi jedna jako smirena osoba, kojoj je najvažnije da ostane izvan bilo kakvog potencijalnog konflikta. Pomalo ste i flegma, pa vam nije stalo da pošto poto iskažete svoje mišljenje. Štaviše, vrlo često ćete ga zadržati za sebe, čim procijenite da se ono bitno razlikuje od mišljenja vašeg sagovornika. U principu niste skloni nerviranju, i sa vama je lako, a ono na čemu biste mogli da poradite jeste da se ponekad malo više zauzmete za sebe. 

Slovo T

Drugi vas opisuju kao rođenog vođu, ali onog koji ne sije strah i trepet, već poštovanje drugih dobija prije svega svojim dijelom i radom. Uvijek ste pozitivni i optimistični, nasmijani, i nekako uvijek stvari uspijevate da držite pod svojoj kontrolom. Drugi vas ujedno doživljavaju kao nekog ko je inspirativan i ko odiše inteligencijom. Jednostavno ste uvijek omiljeni u društvu.

Dan za mozganje: Da li možete riješiti sve mozgalice?

Dan za mozganje: Da li možete riješiti sve mozgalice?

Slovo E

Ukoliko je slovo E ono koje vi zapravo prvo uočavate, onda je najbolji opis vas da ste prije svega jedna umjetnička duša. Mašta vam je uvijek na zavidnom nivou, a onda kada odlučite da je sprovedete u djelo, do izražaja dolazi sva vaša kreativnost.

Ono o čemu morate da povedete računa jeste da vaša kreativnost ne ostane neiskorištena. Možete je primeniti u različitim segmentima života i postići zaista fantastične rezultate. Također, ne podnosite unaprijed definisana pravila koja bi vas u tome sputavala. Vi ste prije svega individualac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije