Psić se slučajno priključio maratonu, istrčao ga do kraja i - dobio medalju

Radiosarajevo.ba
Psić se slučajno priključio maratonu, istrčao ga do kraja i - dobio medalju

Jedan psić postao je svjetska internet senzacija nakon što se, sasvim slučajno, pridružio trkačima maratona u Alabami, istrčao 13.1 milju (oko 21 kilometar) i završio – sedmi.

Ludivine, kako se zove ova ženka vrste Sv. Hubert (bloodhound), s vlasnicima živi na imanju u blizini lokacije na kojoj je počeo maraton. Vlasnici su tog dana pustili psića da se istrči, a Ludivine je odlučila priključiti se maratonu iako njeni vlasnici niti su trčali maraton, niti su „trkači“.

April Hamlin, vlasnica, izjavila je za CNN da nije znala da se Ludivine priključila trci sve dok je nije nazvala prijateljica i rekla joj je da je njen psić upravo postao TV zvijezda.

„Kako smo doznali, došla je na početak utrke, kad su maratonci krenuli, krenula je i ona i ostala na vrhu. U jednom trenutku, otišla se okupati, a onda se vratila u utrku. Kako su nam rekli, završila je sedma i najbolje je plasirana među svim damama“, kroz šalu je rekla Hamlin.

U maratonu, koji traje oko sat i po, trčalo je 165 osoba.

Iako nije zabilježena na početku kao trkač, Ludivine je na kraju ipak dobila medalju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije