Psi satima grijali dječaka izgubljenog u šumi

Radiosarajevo.ba
Psi satima grijali dječaka izgubljenog u šumi

Još jedna priča o bezuslovnom prijateljstvu psa prema čovjeku stiže iz Amerike. Šestogodišnji Ryle Smith iskusio je važnost svojih ljubimaca kada se u subotu poslijepodne izgubio u šumi.

Mali Ryle je odlučio pratiti svoja dva psa, Baxtera i Bellu, te zajedno s njima zalutao duboko u šumu, a kako je vrijeme odmicalo i sve se više smrkavalo, bilo je sve manje šansi da će pronaći put do kuće.

Njegovi roditelji su primijetili da ga nema i uz pomoć lokalnog stanovništva, policije i vatrogasaca započeli potragu koja je trajala više od pet sati, a posebno su strahovali od toga da se dječak ne smrzne jer su temperature pale ispod nule, piše The Joplin Globe

Međutim, kad su Rylea pronašli, shvatili su da su se za njegovu sigurnost brinuli vjerni psi koji su ga prekrili tijelima i grijali ga.

"Nisam bio uplašen, ali bilo mi je hladno. Bella je pazila, a Baxter me je sve vrijeme grijao", rekao je Ryle.

"Bili su nevjerovatni. Čuvali su ga i nikada ga ne bi napustili. Od psa zaista ne možete očekivati više od toga", rekao je dječakov otac Ryan Smith.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije