Prvi u Holandiji: Kafe u Rotterdamu nudi cappuccino sa selfiejem

Radiosarajevo.ba
Prvi u Holandiji: Kafe u Rotterdamu nudi cappuccino sa selfiejem
Pripremanje kafe, omiljenog toplog napitka mnogih ljudi širom svijeta, svakim danom postaje sve veći izazov za bariste koji traže načine kako da oduševe svoje goste.

Tako kafe u Rotterdamu, u Holandiji nudi ”selfieccino”, cappuccino na kojem je preslikan selfie.

Vlasnica kafea, Turkinja Ahu Yasik Doganer, rođena u Holandiji, kazala je kako njihovi gosti dolaze iz svih dijelova Holandije da isprobaju njihov selfieccino koji ih uvijek iznova oduševi izgledom, ali i okusom.

”Uvijek smo sanjali da otvorimo kafe. Prošle godine na odmoru u Singapuru posjetili smo kafe koji nudi selfiecchino, koji nam je bio veoma zanimljiv. Ranije sam vidjela nešto takvo na društvenim mrežama", rekla je Doganer.

Dodala je kako je već tada znala da nešto takvo trebaju ponuditi i u Holandiji, a na ideji je radila sa suprugom, sestrom i njenim suprugom.

Pojasnila je kako gosti koji naruče selfieccino mogu napraviti selfie putem aplikacije ili poslati bilo koju fotografiju ili logo. Nakon toga, aparat za kafu printa fotografiju koja je poslana putem aplikacije.

 "Selfieccino je prvi put u Evropi ponuđen u kafeu u Londonu, a mi smo bili drugi koji su ponudili takvu uslugu. Ono što je za nas bilo važno, jeste biti prvi u zemlji i sretni smo što smo uspjeli u tome", dodala je.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije