Prodao auto da bi platio polaganje vožnje

Radiosarajevo.ba
Prodao auto da bi platio polaganje vožnje

Tekst bez izmjena prenosimo sa satiričnog portala Njuz.net.

Maturant iz Beograda Dušan Lalić bio je prinuđen da proda svoj automobil marke „Jugo“, da bi od novca koji je za njega dobio mogao da plati polaganje vožnje za B kategoriju.

Ovaj mladić kaže da je, videvši da će polaganje vožnje koštati preko 54.000 dinara, shvatio da je jedini način da skupi novac za plaćanje obuke, prodaja svog automobila.

- Teška srca sam prodao auto, jer sam ga pre desetak dana dobio od dede za 18. rođendan – kaže za Njuz ovaj maturant – Srećom, uspeo sam za njega da dobijem 600 evra, što će mi biti dovoljno da uplatim 40 časova vožnje.

Dušan kaže da se nada da će imati dovoljno novca i za plaćanje izlaska na polaganje testova i vožnje, ali navodi da deda ima u garaži i dve dobro očuvane zimske gume, koje će takođe moći da proda ako mu zafali novac.

- Godinama jedva čekam da položim vožnju. Deda je to znao pa mi je poklonio svoj stari auto, što mi je mnogo značilo jer sam desetak dana imao svoja kola, koja sam više puta upalio ispred zgrade – kaže Dušan – Kako sada stoje stvari, kad položim vožnju, ako uspem da nađem normalno plaćen posao, uz dosta štednje ću već za dve-tri godine moći da kupim neki polovan automobil – smatra Dušan i dodaje da je dobra strana ovoga što će tokom tog perioda uštedeti dosta novca koje bi potrošio na benzin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije