Pripremite se na suze: Pobjegla iz Ukrajine, psa morala ostaviti u Poljskoj, a sada su se opet sreli

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite se na suze: Pobjegla iz Ukrajine, psa morala ostaviti u Poljskoj, a sada su se opet sreli
Foto: Screenshot/TikTok / Ponovni susret psa i vlasnice

Trenutak ponovnog susreta psa i njegove vlasnice raznježio je mnoge koji su ga vidjeli. Viktoria Zalis trenutno živi u Floridi, gdje je pobjegla nakon što je njenu rodnu Ukrajinu napala Rusija.

Bila je prisiljena pobjeći iz Kijeva, a svog dvogodišnjeg psa Wafflesa ostaviti kod prijatelja u Poljskoj.

"Napustili smo domovinu drugi dan rata, s malim ruksakom na leđima, jer smo bili uvjereni da ćemo se uskoro vratiti. Putovali smo do Poljske 35 sati, a od toga smo 17 sati proveli na granici. Prije nego smo došli do granice, neko je počeo pucati, pa smo pobjegli u šumu. Mnogo je ljudi pustilo pse da pobjegnu tamo, ali ja nisam htjela", ispričala je Viktoria.

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Kad su došli do Poljske, otkrili su kako pas treba primiti dodatna cjepiva, jer inače ne može doći sa svojom vlasnicom u SAD, gdje se ona odlučila preseliti.

Ukrajina je, naime, zemlja koja se smatra rizičnom po pitanju bjesnila, pa zato američki Centar za kontrolu bolesti (CDC) traži da psi budu čipovani, prime cjepivo protiv bjesnila te da vlasnici pripreme svu dokumentaciju koja je potrebna za ulazak u tu zemlju. Wafflesu je zapravo trebalo samo jedno cjepivo, pa je njegova vlasnica mislila kako će maleni vrlo brzo doći za njom.

Naučnici objasnili: Da li psi vole gledati televiziju, i šta zapravo oni vide na TV-u?

Naučnici objasnili: Da li psi vole gledati televiziju, i šta zapravo oni vide na TV-u?

"Dobila sam vizu. Veterinari su obećali da će Waffles biti spreman za četiri dana, pa sam odlučila ostaviti ga kod prijatelja. Odletjela sam u SAD, ali se s njim sve zakomplikovalo", pojasnila je.

Pas je na kraju ostao u Poljskoj gotovo dva mjeseca prije nego mu je dopušteno putovanje, a situacija se dodatno zakomplikovala kad je Viktoriji rečeno da mora pronaći nekoga ko će njenom psu biti pratnja na putu.

@zalis_vic

For how long did you leave your pets? #dogfriend

♬ Experience (Piano e Violin) - Pietro Scichilone

"Trajalo je dok sam našla volontera koji će ga dovesti meni. On mi je važan i neopisivo mi znači", pojasnila je Viktoria, koja je po Wafflesa otišla u New York, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije