Pripadate li nekom od ova četiri horoskopska znaka, rođeni ste kockar

Radiosarajevo.ba
Pripadate li nekom od ova četiri horoskopska znaka, rođeni ste kockar
Foto: Profimedia.hr / Ilustracija
Kockanje je fenomen koji se susreće u raznim oblicima u gotovo svim kulturama. Kockanje, klađenje i drugi oblici riskiranja i špekuliranja podižu adrenalin i uzbuđenje.

Pogledajmo koji su astrološki znakovi najskloniji tom:

Ovan

Istinski je kockar obdaren natjecateljskim duhom, hrabrošću i željom za pobjedom u svim segmentima života, pa tako i u kockanju. Obožava kada mu je krv puna adrenalina i nema pretjeran strah od gubitka. Kad mu ne ide, posudit će novac i nastaviti s kockanjem, što ga, ako prijeđe zdravu granicu, može odvesti duboko u crveno.

Lav

Ima visoko samopouzdanje koje mu daje odvažnost da se s lakoćom kladi i kocka. No budući da zna biti pohlepan i neumjeren u optimizmu, često ulazi u prevelike rizike, što ga može dovesti do gubitka velikog kapitala. Staloženiji i kontroliraniji pripadnici ovog znaka upuštaju se u nešto blaže varijante kockanja i s malim ulozima, a raduje ih i najmanji dobitak.

Strijelac

Voli kladionice, rulet, srećke... Vladar mu je srećonoša Jupiter, planet koji donosi sreću s novcem, pa je prilično aktivan u klađenjima. Najviše voli sportske kladionice, na što ga potiče njegova odlična upućenost u sportska zbivanja.

Škorpija

Rođeni je mešetar i kockar. Vrlo je koncentriran i dobro blefira. Prilikom pokera ili niti jednim pokretom lica neće pokazati kako se osjeća i što se zbiva u njegovoj glavi, pa čak i ako izgubi velike pare. On je sistemski igrač koji se ne zalijeće, nego hladnokrvno i oštroumno razvija igračku strategiju. Smirenog je duha, sklon jako riskirati i pritom zadržati hladnu glavu. Upravo je to tajna njegova uspjeha.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije