'Prijatelji' u deset godina spavali sa 135 ljudi

Radiosarajevo.ba
'Prijatelji' u deset godina spavali sa 135 ljudi


Likovi iz popularne američke serije "Prijatelji" pustili su, u deset sezona te serije, u svoju čvrsto vezanu grupu nekoliko novih "prijatelja", i tako spavali sa 135 seksulanih partnera, prenosi Daily Mail.

Iako se dvije trećine likova spojilo do kraja serije kako su se Monica i Chandler vjenčali u sedmoj sezoni, a Ross i Rachel svoju "hoću-neću" priču priveli kraju, postoji značajan broj ljubavnika koji je ostavio trag.

Stranica Splitsider napravila je novu podjelu tako što je razgraničila seks za jednu noć sa ozbiljnim vezama. Kako se moglo očekivati Joey, kojeg glumi Matt LeBlanc, ima najmanji postotak ozbiljnih veza koji iznosi 23,5 posto. Uloga Jennifer Aniston, Rachel, pokazala se najspremnija za vezu sa 71,4 posto veza, što je više od postotka koji drži Ross, kojeg glumi David Schwimmer, od 50 posto.

Broj seksualnih partnera likova u seriji je daleko iznad prosječnog. Prema Kinsley institutu za istraživanje seksa, spolova i reprodukcije, američki muškarci godina između 30 i 44 imali su prosječno šest do osam seksualnih partnera, što je manje od najmanje seksualnog lika - Chandlera, koji je imao seks sa 10.5 žena.

Razlika je još veća za žene. Studija iz 2005. pokazala je da je prosječna amerikanka imala četiri seksualna partnera, dok Monica ima 14,5, Rachel 15,5, a Phoebe 32,5 partnera.

"Superljubitelj" je napravio detaljan prikaz svih seksualnih partnera likova, onih viđenih u seriji i onih samo pomenutih.

Joey Tribbiani imao je daleko najviše seksualnih parterki, 51,5, dok je preostali muški lik, Ross imao 14.

Vezano: Odbačeni materijal: Friends

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije