Pretučen 'superheroj'

Radiosarajevo.ba
Pretučen 'superheroj'


Momak iz Engleske koji je na sebe preuzeo ulogu superheroja i borca protiv kriminala morao je da odustane od svoje plemenite namjere nakon što je prebijen, piše Telegraf.rs.

Roger Hayhurst, koji je u centar pažnje došao 2011. godine, kada je viđen u patroli na ulicama svog grada Svintona, odlučio da prekine borbu protiv kriminala nakon što je pretučen.

Poznat pod imenom Vitez ratnik, ovaj momak je čak zamalo uspio i da pobjedi na izborima za gradonačelnika u svojoj izbornoj jedinici, ali je nedostatak finansijskih sredstava za nastavak kampanje srušio njegove velike političke ambicije.



Ovaj dvadesetogodišnjak, koji se na ulici pojavljivao u ručno izrađenom plavo-crnom kostimu od likre, koji ga je koštao oko 200 funti, dobio je nakon priča o njegovoj hrabrosti i partnerku, djevojku Rebeccu, kojom se vjerio i koja je u akcijama protiv kriminala koristila ime Vitez djevica.

Roger Hayhurst, po zanimanju baštovan, riješio je da odustane od svoje borbe protiv kriminala nakon što je doživio napad u jednoj od patrola, u kojoj je fizički povrijeđen.

"Prepoznali su me neki momci na ulici dok smo patrolirali ulicom, prišli mi i počeli da me udaraju", rekao je Hayhurst jednim mančesterskim novinama.

"Od udaraca mi je oteklo lice, a nakon tog incidenta oblačim se samo u povremenim patrolama i kada se radi o događajima koji se organizuju u dobrotvorene svrhe, dok je Rebecca svoj kostim bacila u smeće", kaže on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije