Preslatki dječak (1) ima sindrom nečešljive kose

10
Radiosarajevo.ba
Preslatki dječak (1) ima sindrom nečešljive kose
Foto: Instagram/uncombable_locks / Dječak iz Gruzije ima sindrom raščupane kose

Katelyn Samples iz Georgije prošlog ljeta na Instagramu je objavila fotografiju svog najmlađeg sina Locklana Samplesa. Dječak je privukao pažnju mnogih svojom kosom, a jedan od pratitelja poslao je Katelyn poruku s pitanjem je li njenom sinu dijagnosticiran sindrom nečešljive kose.

Katelyn je zbog toga postala zabrinuta te je sa sinom otišla kod dermatologa koji mu je dijagnosticirao sindrom nečešljive kose. Naime, ovaj sindrom je rezultat nasljeđivanja dvije kopije genetske mutacije - jedne od svakog roditelja - koja mijenja oblik korijena dlake.

Rezultat je vrlo tanka kosa koja "lebdi" oko čitave glave. Zabilježeno je samo oko 100 slučajeva ove bolesti širom svijeta, a stanje kose se obično poboljšava početkom puberteta.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

33-godišnjakinja je savjete i iskustva o ovom sindromu tražila i na društvenim mrežama. Na kraju je otvorila i Instagram profil na kojem objavljuje fotografije svog sina. Jednogodišnji Locklan je ubrzo postao hit na društvenoj mreži, a brojni pratitelji pišu mu kako je s ovakvom kosom jako sladak.

"Mnogi su iznimno ljubazni. Ljudi često traže da se fotografiraju s Locklanom. Meni to ne smeta, sve dok je on sretan", rekla je Katelyn za The Guardian.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije