Preminuo legendarni crtač stripova o Batmanu

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo legendarni crtač stripova o Batmanu
Foto: Twitter / Preminuo legendarni crtač stripova o Batmanu

Dobitnik Eisnerove nagrade, strip crtač Tim Sale, koji je utjecao na generacije kreativaca u tom mediju, kao i na mnoge na filmu i televiziji, preminuo je u jučer u 66. godini života.

Vijest o njegovoj smrti objavljena je na njegovom službenom Twitteru, koji je nakon toga preimenovan u Remembering Tim Sale.

"S velikom tugom moram objaviti da je Tim Sale danas preminuo. Preminuo je s ljubavlju svog života pored sebe i sve vas jako voli. Molimo podijelite fotografije i priče ispod ove objave, jer se nadamo da ćemo ih podijeliti sa zajednicom", napisano je u objavi.

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Prošloe sedmice glavni kreativni direktor DC-a Jim Lee objavio je na Twitteru da zdravstveno stanje legendarnog crtača nije dobro.

"Žao mi je što moram podijeliti vrlo tužnu vijest da je legendarni umjetnik Tim Sale primljen u bolnicu s teškim zdravstvenim problemima", napisao je on tada u objavi.

Velik dio Saleovog stripovskog rada bio je vezan za partnerstvo s piscem Jephom Loebom, koji je također bio producent i scenarist za Smallville, Lost, Commando i Teen Wolf. Dvojac je stvorio legendarne stripove o vitezu tame, Batman: Legends of the Dark Knight Halloween, Batman: The Long Halloween i Batman: Dark Victory, koji tematiziraju Batmanove rane godine, kao i Superman for All Seasons and Catwoman: When in Rome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije